ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Carabao Cup : Άρσεναλ- Λίβερπουλ ( Β΄ Ημιτελικός)

Carabao Cup : Άρσεναλ- Λίβερπουλ ( Β΄ Ημιτελικός)
Spread the love

Στο Emirates απόψε έρχονται αντιμέτωπες η Άρσεναλ με την Λίβερπουλ με τις δυο ομάδες να έχουν πολλές απουσίες , λόγω Κόπα Άφρικα και Covid19, με έπαθλο στον νικητή το εισιτήριο για τον τελικό του Carabao Cup στο Wembley κόντρα στην Τσέλσι.

Το 0-0 του πρώτου ημιτελικού αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς στις δυο ομάδες ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα εκτός έδρας γκολ δεν μετράνε και σε περίπτωση ισοπαλίας με οποιαδήποτε σκορ οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν κατευθείαν στα πέναλτι αφού παράταση δεν υπάρχει για να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οι σύλλογοι.

Οι “κανονιέρηδες” δεν έπαιξαν κατόπιν δικού τους αιτήματος κόντρα στην Τότεναμ στο μεγάλο Λονδρέζικο ντέρμπι λόγω απουσιών πολλών παικτών είτε από Covid19 , είτε λόγω τραυματισμών και το Κόπα Άφρικα.

Ωστόσο μετά τις χθεσινές νίκες της Τότεναμ επί της Λέστερ και της Μάντσεστερ.Γ επί της Μπρέντφορντ υποχώρησαν στην 6η θέση του πίνακα αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε απόσταση βολής ( -2) από την πολυπόθητη 4η θέση.

Απόψε στοχεύουν στην νίκη που θα τους δώσει την ευκαιρία να πάνε στο Wembley και να διεκδικήσουν εκεί το πρώτο Λιγκ Καπ μετά το 1993.

Ωστόσο ο Αρτέτα θα έχει πολλά προβλήματα απουσιών και απόψε αφού οι: Όντεγκααρντ ( Covid19), Σάκα, Εμίλ Σμιθ Ρόου, Τομιγιάσου, Σουάρες ( τραυματίες), Νίκολας Πέπε, Τόμας Παρτέϊ , Μοχάμεντ Ελνενί (Κόπα Άφρικα), Ομπαμεγιάνγκ ( περικαρδίτιδα αφού νόσησε σε Covid19) , Τζάκα ( τιμωρημένος) είναι όλοι τους εκτός δράσης.

Είναι χαρακτηριστικό πως για να βγάλει 11άδα απόψε θα αναγκαστεί να προωθήσει τον Μπεν Γουάιτ στα χαφ δίπλα στον Λοκόνγκα, ελλείψει άλλου χαφ (!), ενώ ο Χόλντινγκ με τον Γκάμπριελ θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

 

Οι ρεντς επικράτησαν εύκολα της Μπρέντφορντ την περασμένη αγωνιστική με 3-0 για το πρωτάθλημα και φαίνεται να εδραιώνονται στην 2η θέση με την πρωταθλήτρια Μ.Σίτι ωστόσο να έχει ξεφύγει στο +11 έχοντας ένα ματς περισσότερο.

Η ομάδα του Κλοπ ωστόσο έχει συμπληρώσει τρία διαδοχικά παιχνίδια μακριά από το Anfield δίχως νίκη ( 0-2-1) σε όλες τις διοργανώσεις ενώ την ίδια ώρα οι τοπ επιθετικοί της όπως είναι ο Σαλάχ και ο Μανέ εξακολουθούν να λείπουν στο Κόπα Άφρικα , μαζί με τον Κεϊτά, ενώ οι: Τιάγκο, Οριγκί, Τσάπερλεϊν, Έλλιοτ και Φίλιπς είναι τραυματίες.

Κλασικό “4-3-3” από τον Γερμανό τεχνικό με τριάδα μπροστά τους: Ζότα, Φιρμίνιο και τον Μιναμίνο.

Προϊστορία: Το αντίστοιχο ματς πέρσι για το πρωτάθλημα είχε λήξει με ένα επιβλητικό 3-0 υπέρ των ρεντς και διέκοψε ένα αήττητο σερί τριών αγώνων για τους γηπεδούχους.

* Η Άρσεναλ πριν την εντός έδρας ήττα από την Μ.Σίτι (1-2) μετρούσε 11 ματς αήττητη στην έδρα της εκ των οποίων μάλιστα οι 10 ήταν νίκες εκ των οποίων τα 7 ήταν Clean sheets. Την ίδια ώρα η Λίβερπουλ κόντρα στην Μπρέντφορντ με την ίδια “υπηρεσιακή” επιθετική τριάδα μπροστά έκανε 13 προσπάθειες on target και πέτυχε 3 γκολ. Σε απόδοση διπλασιασμού θα ποντάρω εδώ στο 2ιπλο αφού κακά τα ψέμματα η φιλοξενούμενη ομάδα έχει περισσότερες λύσεις στο ρόστερ της.

Στα ειδικά και πάλι παιχνίδι με τα κόρνερ και ας ελπίσουμε πως τούτη την φορά θα καταφέρει η Άρσεναλ να τελειώσει το ματς με 11 παίκτες!

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2

(Visited 426 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x