ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Πάσος Φερέιρα – Μποαβίστα

Πορτογαλία: Πάσος Φερέιρα – Μποαβίστα
Spread the love

Στο «Καπιτάλ Ντο Μόβελ» το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, ανάμεσα στις ισόβαθμες Πάσος Φερέιρα και Μποαβίστα, σημειώνοντας πως η νικήτρια, αν βέβαια υπάρξει, θα βρεθεί στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.

Σε ρηχά νερά η Πάσος Φερέιρα την προηγούμενη αγωνιστική στο 0-0 στην έδρα της Φαμαλικάο και ευχαριστημένη στο τέλος με τον ένα βαθμό, καθώς βρέθηκε στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για την Φαμαλικάο στο μεγαλύτερο μέρος του μεταξύ τους ματς, με την Πάσος Φερέιρα πάντως να αντέχει, καθώς είχε σύμμαχο την τύχη, την αστοχία της αντιπάλου της, αλλά και κορυφαίο τον γκολκίπερ Αντρέ Φερέιρα. Θα μπορούσε μάλιστα να «κλέψει» και το τρίποντο, καθώς η Φαμαλικάο έμεινε με παίκτη λιγότερο στο εβδομήντα και η ανύπαρκτη μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό σημείο Πάσος Φερέιρα κατάφερε να δημιουργήσει δύο ευκαιρίες. Δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Πάσος Φερέιρα, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα στο «Καπιτάλ Ντο Μόβελ», ενώ λίγα τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω COVID-19, με πιο πρόσφατο πάντως και σημαντικό του γκολκίπερ Αντρέ Φερέιρα.

Στον αντίποδα, τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες για τη Μποαβίστα, με επιτυχία σίγουρα το 1-1 αρχικά στην έδρα της Γκιμαράες, αλλά αποτυχία αυτές που ακολούθησαν με το ίδιο σκορ στο γήπεδο της τόσο με την Τοντέλα όσο και την Ζιλ Βισέντε. Αποτυχίες όχι μόνο γιατί κατάφερε και ξεκόλλησε από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και γιατί το κλίμα είχε αλλάξει, καθώς των τριών αυτών συνεχόμενων ισοπαλιών, είχαν προηγηθεί το 1-0 του πρωταθλήματος στο «Ντο Μπέσα» σε βάρος της Μορεϊρένσε και το εμφατικό 5-1 φιλοξενώντας τη Μπράγκα, που την έφερε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες για τη Μποαβίστα, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Ντο Μπέσα», ενώ πάγια πλέον τα λίγα προβλήματα υπάρχουν από τραυματισμούς και COVID-19.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Πάσος Φερέιρα, τέσσερις για τη Μποαβίστα και μία ισοπαλία, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Καπιτάλ Ντο Μόβελ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ). Στις νίκες των φιλοξενούμενων προστέθηκε και το 2-1 στο φετινό Λιγκ Καπ, ενώ η Μποαβίστα επικράτησε και 3-0 στο ματς του 1ου γύρου του πρωταθλήματος στο «Ντο Μπέσα».

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο. Δεδομένο πως η Πάσος Φερέιρα θα θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, ενώ αήττητο σερί για την ισόβαθμη της Μποαβίστα, η οποία όμως δεν έχει τρίποντο στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της. Πολύ πιθανό επίσης έξτρα κίνητρο για την Πάσος Φερέιρα να «απαντήσει» στις δύο ήττες που έχει φέτος από την σημερινή της αντίπαλο και για τη Μποαβίστα να πανηγυρίσει το πρώτο της «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 406 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x