ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Νιγηρία – Τυνησία  

Κόπα Άφρικα: Νιγηρία – Τυνησία  
Spread the love

Δύο νοκ άουτ ματς σήμερα για τους «16», με το δεύτερο χρονικά να είναι αυτό ανάμεσα στη Νιγηρία και την Τυνησία. Άξιο αναφοράς, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι και πως η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη νικήτρια του Γκαμπόν – Μπουρκίνα Φάσο.

Πέρα από τα ζευγάρια που προαναφέρθηκαν, η φάση των «16» του κυπέλλου εθνών Αφρικής συμπληρώνεται με τα Γουινέα – Γκάμπια, Καμερούν – Κομόρες, Σενεγάλη – Πράσινο Ακρωτήριο, Μαρόκο – Μαλάουι, Ακτή Ελεφαντοστού – Αίγυπτος και Μάλι – Ισημερινή Γουινέα.

Νικήτρια του 4ου ομίλου η Νιγηρία και η μοναδική ομάδα που κατάφερε να συνδυάσει πρωτιά και πρόκριση με το απόλυτο, καθώς επικράτησε 1-0 στην πρεμιέρα των «Φαραώ», 3-1 ακολούθως του Σουδάν και 2-0 την τελευταία αγωνιστική της Γουινέας Μπισάου παρά το γεγονός πως παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές. Τρώγοντας λένε ανοίγει η όρεξη και απόλυτα λογικό να υπάρχουν πλέον στη Νιγηρία, μετά το απόλυτο στην φάση των ομίλων, έστω και απρόσμενα, μεγάλες προσδοκίες για την συνέχεια της διοργάνωσης.

Στον αντίποδα, η Τυνησία ξεκίνησε ως φαβορί στον 6ο όμιλο, αλλά «λαβωμένη» αρκετά από τον COVID-19, χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί δικαιολογία, κατάφερε να προκριθεί ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες όλων των ομίλων. Ήττα με 0-1 στην πρεμιέρα από το Μάλι, σε ένα ματς στο οποίο θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό αλλά είχε χαμένο πέναλτι στο εβδομηκοστό έβδομο λεπτό, ενώ ξέσπασμα στην συνέχεια την 2η αγωνιστική στο 4-0 σε βάρος της Μαυριτανίας όπου είδε μάλιστα και σε αυτό τον αγώνα παίκτη της να αστοχεί από τα έντεκα βήματα. Οδυνηρό πάντως, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, αλλά ταυτόχρονα και ανώδυνο, όσο παράξενο και αν ακούγεται το 0-1 της τελευταίας αγωνιστικής από την Γκάμπια, καθώς θα μπορούσε βάσει εικόνας, παρά τις απουσίες της να πάρει κάτι καλύτερο και να αποφύγει τη Νιγηρία. Τρίτο συνεχόμενο ματς που παίκτης της αστόχησε σε πέναλτι, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ενώ το γκολ μάλιστα της Γκάμπια ήρθε στις καθυστερήσεις.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για τη Νιγηρία το 2019, στο Κόπα Άφρικα που διοργανώθηκε από την Αίγυπτο, ενώ 1-1 το 2016 στα πλαίσια του African Nations Championship, στα δύο ματς που έχει δώσει την τελευταία δεκαετία με την Τυνησία σε ουδέτερη έδρα.

Η αγωνιστική και βαθμολογική εικόνα των δύο ομάδων, αλλά και τα πολλά θέματα που έχει η Τυνησία λόγω COVID-19, μετέτρεψαν τη Νιγηρία, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, σε μεγάλο φαβορί. Παρόλα αυτά, άποψη μου πως θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς είναι νοκ άουτ ματς, η Τυνησία παραμένει αξιόμαχη παρά τα πολλά της προβλήματα, την στιγμή μάλιστα που ομάδες «χτυπημένες» από COVID-19 έχουν κάνει εκπλήξεις στην φετινή διοργάνωση.

Εκτίμηση:  Over 1,5

(Visited 338 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x