ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Ουρουγουάη – Βενεζουέλα  

Προκριματικά Μουντιάλ: Ουρουγουάη – Βενεζουέλα  
Spread the love

Στο θρυλικό «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο, το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, το οποίο έχει χαρακτήρα «τελικού» για την Ουρουγουάη, καθώς με νίκη όχι μόνο θα εδραιωθεί στην 5η θέση, αλλά πολύ πιθανό να βρεθεί και στην 4η, αν λίγες ώρες αργότερα το Περού δεν καταφέρει να επικρατήσει στη Λίμα του Εκουαδόρ.

Να σημειωθεί, πως την πρόκριση παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Στην κορυφή η Βραζιλία με 36 βαθμούς, στην 2η θέση η Αργεντινή με 32, στην 3η το Εκουαδόρ με 24, ενώ στην 4η με 20 η ομάδα του Περού. Στην 5η θέση η Ουρουγουάη με 19, στην 6η η Κολομβία με 17, ένας λιγότερος για την 7η στον βαθμολογικό πίνακα Χιλή, ενώ στην 8η με 15 η Βολιβία. Στην προτελευταία με 13 και ουσιαστικά αποκλεισμένη η Παραγουάη, ενώ ουραγός με 10 η Βενεζουέλα.

Τεράστιας σημασίας 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική στην Ασουνσιόν σε βάρος της Παραγουάης, στο ντεμπούτο μάλιστα στον πάγκο του Ντιέγκο Αλόνσο, το οποίο έφερε την Ουρουγουάη στην 5η θέση και φυσικά σε τροχιά πρόκρισης. Το πρόγραμμα μάλιστα μέχρι το φινάλε είναι βατό θεωρητικά, με την Ουρουγουάη να αξιώνει κάτι παραπάνω, δηλαδή την απευθείας πρόκριση, από την στιγμή που πέρα της ουραγού Βενεζουέλας, την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει το Περού. Κυρίαρχος η Ουρουγουάη στο ματς με την Παραγουάη στην Ασουνσιόν, στο οποίο δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου και στο οποίο είχε σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και δύο δοκάρια, τόσο πριν όσο και μετά το 1-0 από το εντός περιοχής διαγώνιο σουτ του Σουάρες, στο πεντηκοστό λεπτό. Τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος της Ίντερ, Βεσίνο.

Στον αντίποδα, πετυχημένο και το ντεμπούτο του 72χρονου Χοσέ Πέκερμαν στο πάγκο της Βενεζουέλας, η οποία επικράτησε εύκολα την προηγούμενη αγωνιστική στην εντός έδρας μονομαχία της με την Βολιβία. Μια νίκη βέβαια περισσότερο γοήτρου, καθώς η Βενεζουέλα έχει καθαρά ρυθμιστικό ρόλο στον όμιλο και μόνος στόχος, αν βέβαια υπάρχει, να βάλει πλάτη την Παραγουάη και αν αποφύγει την τελευταία θέση. Ο επιθετικός της Έβερτον, Ροντόν, ο πρωταγωνιστής στο ματς με την Βολιβία, καθώς ήταν αρχικά ο σκόρερ και των δύο τερμάτων της Βενεζουέλας στο 2-1 του πρώτου ημιχρόνου. Το 3-1 από το μέσο της Γρανάδα, Ματσίς, στο πενήντα πέντε, με παίκτη λιγότερο ακολούθως και φυσικά στο καναβάτσο η Βολιβία στο εξήντα, ενώ χατ τρικ και το κερασάκι στην τούρτα από τον Ροντόν στο εξηκοστό έβδομο λεπτό. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-0 για την Ουρουγουάη το 2016, ενώ 1-1 το 2012, σε δύο ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Βενεζουέλα.

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε και τα λάθη απαγορεύονται για την Ουρουγουάη, ειδικά στο «Σεντενάριο» με την ουραγό του ομίλου. Συνδυασμός πάντως της επικράτησης της με ειδικό στοίχημα τερμάτων, ψάχνοντας φυσικά κάτι πιο ελκυστικό, ειδικά από την στιγμή που και η Βενεζουέλα παίζει ανοιχτά και με άγνοια κινδύνου.

Εκτίμηση:  1 & Over 2,5

 

(Visited 370 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x