ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Περού – Eκουαδόρ 

Προκριματικά Μουντιάλ: Περού – Eκουαδόρ 
Spread the love

Στο «Νασιονάλ» της Λίμα το τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, ανάμεσα στο Περού και το Εκουαδόρ, το οποίο όσο παράξενο και αν ακούγεται, είναι βαθμολογικά το σπουδαιότερο και ανάλογα και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, πολύ πιθανό και το πιο κομβικό όσον αφορά τη μάχη της πρόκρισης.

Να σημειωθεί, πως την πρόκριση παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Στην κορυφή η Βραζιλία με 36 βαθμούς, στην 2η θέση η Αργεντινή με 32, στην 3η το Εκουαδόρ με 24, ενώ στην 4η με 20 η ομάδα του Περού. Στην 5η θέση η Ουρουγουάη με 19, στην 6η η Κολομβία με 17, ένας λιγότερος για την 7η στον βαθμολογικό πίνακα Χιλή, ενώ στην 8η με 15 η Βολιβία. Στην προτελευταία με 13 και ουσιαστικά αποκλεισμένη η Παραγουάη, ενώ ουραγός με 10 η Βενεζουέλα.

Τρεις συνεχόμενες νίκες για το Περού, με τους «Ίνκας» να σκαρφαλώνουν απρόσμενα στην 4η θέση, την στιγμή που μετά την προ τεσσάρων αγωνιστικών ήττα τους στην Αργεντινή έδειχναν πως χάνουν το τρένο όχι μόνο της πρόκρισης αλλά και των μπαράζ. Πρώτη εξ αυτών το 3-0 στη Λίμα με την Βολιβία, ενώ «δύο» σπουδαία διπλά στην συνέχεια, με πολύτιμο 2-1 στην Βενεζουέλα και τεράστιας σημασίας 1-0 την Πέμπτη που μας πέρασε στο «Μετροπολιτάνο» της Μπαρανκίγια με την Κολομβία. Σε παθητικό ρόλο το Περού στη Μπαρανκίγια, με κορυφαίο πάντως τον γκολκίπερ Γκαλέσε, ο οποίος κατέβασε τα ρολά και σταμάτησε αρκετές από τις κατά κύματα επιθέσεις των γηπεδούχων, ενώ «χρυσή» αλλαγή ο επιθετικός Έντισον Φλόρες, σκόρερ του 1-0, στη μοναδική αντεπίθεση των «Ίνκας», με διαγώνιο εντός περιοχής σουτ στο ογδόντα πέντε. Τιμωρημένοι για σήμερα, ο δεξιός μπακ Κόρσο και ο μέσος Κουέβα.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερα πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την ομάδα του Εκουαδόρ στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, τα οποία όχι μόνο την εδραίωσαν στην 3η θέση, αλλά της έδωσαν ταυτόχρονα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα για την απευθείας πρόκριση. Ισοπαλία με 0-0 στην Κολομβία, αγχωτικό αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο 1-0 στην συνέχεια φιλοξενώντας την Βενεζουέλα, τεράστιο 2-0 ακολούθως στην Χιλή, με το «διπλό» αυτό στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο να μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και νίκη μισή πρόκριση, ενώ 1-1 την Τετάρτη που μας πέρασε στην εντός έδρας μονομαχία με την Βραζιλία. Πίσω στο σκορ στο ματς με την Βραζιλία στο έκτο μόλις λεπτό, με το 1-1 όμως για το Εκουαδόρ με κεφαλιά του Τόρες στο εβδομήντα πέντε. Χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο μάλιστα το Εκουαδόρ μετά το 0-1, ενώ άξιο αναφοράς πως είχε δύο περιπτώσεις πέναλτι που εξετάστηκαν σε VAR, με λάθος την απόφαση του διαιτητή να μην δείξει την άσπρη βούλα στην πρώτη, λίγο πριν το γκολ της ισοφάρισης, ενώ σωστή η δεύτερη, που δεν το καταλόγισε, λίγο πριν το φινάλε. Τιμωρημένοι για σήμερα, ο βασικός γκολκίπερ Ντομίνγκες και ο επιθετικός Ένερ Βαλένσια.

Προϊστορία: Δύο νίκες για το Περού, το 1-0 του 2013 και το 2-1 του 2016, σε ισάριθμα ματς προκριματικών την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας το Εκουαδόρ.

Βασικό πριν καταλήξει ο οποιοσδήποτε σε κάποιο ποντάρισμα στο συγκεκριμένο ματς, πως είναι το τελευταίο χρονικά του σημερινού προγράμματος και οι δύο ομάδες θα έχουν το αβαντάζ να γνωρίζουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Το καλύτερο σενάριο είναι, με δύο αγωνιστικές για το φινάλε, να μην έχουν κερδίσει Ουρουγουάη και Κολομβία. Σε αυτή την περίπτωση το Περού με νίκη θα έρθει ακόμα πιο κοντά στην απευθείας πρόκριση και το Εκουαδόρ δεν θα προβληματιστεί με μια πιθανή ήττα. Αν μπούμε βέβαια στην διαδικασία συνδυασμού ζητούμενων και πιθανών αποτελεσμάτων, δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Συνεπώς, πάω με το δικό μου σκεπτικό. Εκτιμώντας πως η Ουρουγουάη θα καταφέρει εύκολα ή δύσκολα να επικρατήσει της ουραγού Βενεζουέλας και πως η Κολομβία δεν θα τα καταφέρει στην Αργεντινή, το Περού θα «καίγεται» για τη νίκη, ενώ το Εκουαδόρ θα παίζει για δύο αποτελέσματα. Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, αποφεύγοντας να μπλέξω με σημείο.

Εκτίμηση:  2-3 τέρματα

 

 

(Visited 267 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x