ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων: Παλμέιρας – Αλ Αχλί

Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων: Παλμέιρας – Αλ Αχλί
Spread the love

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων, ανάμεσα στη νικήτρια του Κόπα Λιμπερταδόρες, Παλμέιρας και την Αλ Αχλί, η οποία στοχεύει σε μία ακόμα έκπληξη, μετά το 1-0 του προημιτελικού σε βάρος της Μοντερέι.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Στον αυριανό ημιτελικό επίσης, η Τσέλσι θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Αλ Χιλάλ.

Δύο συνεχόμενες φορές νικήτρια του Κόπα Λιμπερταδόρες η Παλμέιρας, με την «βερντάο» να «επιβιώνει» σε ισάριθμους «εμφύλιους», με την Σάντος αρχικά με γκολ στις καθυστερήσεις και στην συνέχεια πέρσι με την Φλαμένγκο στην παράταση. Στον πάγκο συνεχίζει βέβαια ο 43χρονος Πορτογάλος Αμπέλ Φερέιρα, ενώ στόχος στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων όχι μόνο το κάτι καλύτερο σε σχέση με πέρσι, όπου έμεινε εκτός από την Τίγκρες, αλλά και μια άτυπη ρεβάνς από την Αλ Αχλί, από την οποία ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι στο «μικρό» τελικό και τερμάτισε στην 4η θέση. Στην άλλη πλευρά, επιτυχία και μόνο για την σπουδαία ομάδα της Αιγύπτου, το 1-0 στον προημιτελικό σε βάρος της Μοντερέι, από την στιγμή που υπήρχαν σημαντικές απουσίες τόσο λόγω COVID-19 όσο και Κόπα Άφρικα. Δέκα φορές πρωταθλήτρια Αφρικής, ενώ έχει κατακτήσει οκτώ φορές το Σούπερ Καπ της αφρικανικής ηπείρου, 41 πρωταθλήματα και 38 κύπελλα.

Προϊστορία: Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες όπως προαναφέρθηκε πέρσι στο «μικρό» τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων, εκεί όπου μετά το μεταξύ τους 0-0, η Αλ Αχλί έκανε την έκπληξη, επικρατώντας 3-2 στην διαδικασία των πέναλτι.

Η Παλμέιρας είναι δεδομένο πως θα είναι υποψιασμένη, τόσο μετά το περσινό πάθημα της από την σημερινή της αντίπαλο, όσο και γιατί η σπουδαιότερη ομάδα της Αιγύπτου έδειξε τα δόντια της παρά τα προβλήματα που είχε, με τη Μοντερέι. Εκτίμηση μου, πως θα έχουμε κλειστό ματς, με την «βερντάο» να πηγαίνει με υπομονή και την Αλ Αχλί λογικά σε «κλεφτοπόλεμο».

Εκτίμηση:  Under 2,5

(Visited 266 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x