ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ντεπορτίβο Λάρα – Μπολίβαρ  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ντεπορτίβο Λάρα – Μπολίβαρ  
Spread the love

Η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στη Ντεπορτίβο Λάρα και τη Μπολίβαρ για τον 1ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο «Ερνάντο Σίλες» της πρωτεύουσας της Βολιβίας, Λα Παζ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 1ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Ισόπαλες επίσης με 1-1 στην χθεσινή τους μονομαχία στο Μοντεβιδέο, η Τόρκε με τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, με το πρόγραμμα του 1ου προκριματικού γύρου να ολοκληρώνεται λίγες ώρες αργότερα με τη μονομαχία της Σέζαρ Βαγιέχο με την Ολίμπια στη Λίμα.

Επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία της Ντεπορτίβο Λάρα στα προκριματικά του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες, την οποία εξασφάλισε με την 4η θέση στον όμιλο των πλέι οφ του περσινού πρωταθλήματος της Βενεζουέλας. Γενικότερα πάντως, η Ντεπορτίβο Λάρα δεν ανήκει στην «ελίτ» του ποδοσφαίρου της Βενεζουέλας, έχοντας μόνο ένα τίτλο στην ιστορία της, το πρωτάθλημα του 2012. Σε αντίθεση πάντως με τη Ντεπορτίβο Λάρα, η Μπολίβαρ είναι το «μεγαλύτερο» όνομα στην Βολιβία, είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους και η ομάδα που έχει άσβεστο μίσος με το αντίπαλο δέος την συμπολίτισσα Δε Στρόνγκεστ, με την οποία μάλιστα έχουν κοινή έδρα το «Ερνάντο Σίλες». Τελευταίο της πρωτάθλημα το 2019, η 4η θέση στο περσινό την έστειλε στα προκριματικά, ενώ με το δεξί στο φετινό, καθώς ξεκίνησε με το εμφατικό 7-0 την Κυριακή που μας πέρασε στην έδρα της Μπλούμινγκ.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Ντεπορτίβο Λάρα με ομάδα της Βολιβίας, ενώ μία νίκη και δύο ισοπαλίες για τη Μπολίβαρ, στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις της στην Βενεζουέλα. Άξιο αναφοράς πάντως, πως πάνε 28 χρόνια από την τελευταία της επίσκεψη στην Βενεζουέλα, καθώς έμεινε στο 1-1 με τη Μινερβέν τόσο το 1992 όσο και το 1994, ενώ επικράτησε 2-0 της Μαρίτιμο, ενδιάμεσα αυτών το 1993.

Ένα ζευγάρι, στο οποίο η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αρκετά σκληρός αντίπαλος όταν αγωνίζεται εντός έδρας, παρά τις λίγες παρουσίες της στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής η Ντεπορτίβο Λάρα, ενώ σαφώς πιο μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις η Μπολίβαρ, αλλά ευάλωτη μακριά από το μεγάλο υψόμετρο της πρωτεύουσας της Βολιβίας, Λα Παζ.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 275 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x