ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Ισπανίας: Βαγιεκάνο – Μπέτις

Κύπελλο Ισπανίας: Βαγιεκάνο – Μπέτις
Spread the love

O πρώτος χρονικά ημιτελικός του κυπέλλου ανάμεσα στην Βαγιεκάνο και τη Μπέτις, με τον επαναληπτικό στις 3 Μαρτίου στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», με το πρόγραμμα της συγκεκριμένη φάση της φετινής διοργάνωσης να ολοκληρώνεται αύριο με την αναμέτρηση της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Βαλένθια στο «Σαν Μαμές».

Να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του κυπέλλου δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως μόνο στην συγκεκριμένη φάση έχουμε διπλούς αγώνες, καθώς μέχρι και τα προημιτελικά υπήρχαν μονά νοκ άουτ ματς.

Επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, για την Βαγιεκάνο, η παρουσία της στα ημιτελικά, σημειώνοντας, πως η «μικρή» ομάδα της Μαδρίτης ξεπέρασε στην φάση των «16» το εμπόδιο της 2ης κατηγορίας Τζιρόνα (2-1) και στα προημιτελικά της Μαγιόρκα (1-0). Δύο συνεχόμενες ήττες πάντως για τη Βαγιεκάνο στο πρωτάθλημα, στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές, βλέποντας να «υποχωρεί» στην 9η θέση και το -4 από την πρώτη εξάδα, με το 0-1 φιλοξενώντας την Αθλέτικ Μπιλμπάο και το 0-2 το Σάββατο που μας πέρασε στο Βίγκο από την τοπική Θέλτα. Άξιο αναφοράς μάλιστα, πως με το 0-1 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα σε 12 ματς στο γήπεδο της, σε όλες τις διοργανώσεις. Στην άλλη πλευρά, 2-1 για τη Μπέτις στην φάση των «16» στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» στο ντέρμπι μίσους με την συμπολίτισσα Σεβίλλη, ενώ επιβλητικό 4-0 στα προημιτελικά στο Σαν Σεμπαστιάν με την Σοσιεδάδ. Ήττα όμως στο τελευταίο ματς στο πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε φιλοξενώντας την Βιγιαρεάλ, με θετικό πάντως για τη Μπέτις το ότι διατήρησε την 3η θέση και το +4 από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Ατλέτικο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Βαγιεκάνο, μία για τη Μπέτις και τρεις ισοπαλίες, προσθέτοντας και το 1-1 της φετινής La Liga, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Μαδρίτη, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Δεδομένο πως θα πέσουν κορμιά, καθώς δεν δίνεται συχνά  η ευκαιρία τόσο στην Βαγιεκάνο όσο και τη Μπέτις, όχι μόνο να βρίσκονται σε ημιτελικό κυπέλλου, αλλά και να αξιώνουν ταυτόχρονα και τελικό και γιατί όχι και τρόπαιο, από την στιγμή που οι τρεις «μεγάλες» έχουν αποκλειστεί. Δεν θα μπλέξω με σημείο, με ειδικό στοίχημα τερμάτων να είναι η πιο συνετή επιλογή.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 480 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x