ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Σέζαρ Βαγιέχο – Ολίμπια   

Κόπα Λιμπερταδόρες: Σέζαρ Βαγιέχο – Ολίμπια   
Spread the love

Στο «Νασιονάλ» της πρωτεύουσας του Περού, Λίμα και όχι στην φυσική έδρα της Σέζαρ Βαγιέχο η πρώτη της μονομαχία με την Ολίμπια για τον 1ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Ασουνσιόν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 1ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Ισόπαλες επίσης με 1-1 στην χθεσινή τους μονομαχία στο Μοντεβιδέο, η Τόρκε με τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Βενεζουέλα η Ντεπορτίβο Λάρα με τη Μπολίβαρ.

Μοναδικός τίτλος στην ιστορία της Σέζαρ Βαγιέχο το Κόπα Ίνκα του 2015, σημειώνοντας πάντως, πως στάθηκε αξιοπρεπώς στις περσινές διοργανώσεις στο Περού, έστω και αν δεν κατάφερε να πετύχει κάτι σημαντικό, με επιτυχία τελικά την 4η θέση στην συνολική βαθμολογία που της έδωσε και εισιτήριο για τα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Επιτυχία φυσικά, από την στιγμή που είδε την πλάτη μόνο των τριών «μεγάλων» της πρωτεύουσας, δηλαδή της Σπόρτινγκ Κριστάλ, της Αλιάνσα Λίμα και της Ουνιβερσιτάριο. Στην αντίπερα όχθη, στα προκριματικά μέσω της συνολικής βαθμολογίας και η «μεγάλη» Ολίμπια, καθώς την τελευταία διετία κινείται σε ρηχά νερά, με την εικόνα της να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη του ονόματος της. Παρόλα αυτά, κατάφερε πέρσι να σώσει τα προσχήματα με την κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ παραμένει υπολογίσιμη στη Λατινική Αμερική, καθώς είναι η μόνη ομάδα της Παραγουάης που έχει κατακτήσει, τρεις φορές μάλιστα, το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Σέζαρ Βαγιέχο με ομάδα της Παραγουάης, ενώ τρεις νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες για την Ολίμπια, στις οκτώ προηγούμενες επισκέψεις της στο Περού.

Η αλήθεια είναι πως σε προκριματικά Κόπα Λιμπερταδόρες έχουμε δει εκπλήξεις. Παρόλα αυτά, εκτίμηση μου, πως αν η Ολίμπια συνδυάσει την εμπειρία και τον κυνισμό που έχει σε εκτός έδρας ματς, μπορεί να περάσει σήμερα από τη Λίμα.

Εκτίμηση:  2

(Visited 322 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x