ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολομβία: Ατλέτικο Νασιονάλ – Αλιάνσα Πετρολέρα   

Κολομβία: Ατλέτικο Νασιονάλ – Αλιάνσα Πετρολέρα   
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, με την κυπελλούχο Ατλέτικο Νασιονάλ με τρίποντο να ανεβαίνει στην 1η θέση του Απερτούρα, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο, την στιγμή πάντως που η Αλιάνσα Πετρολέρα θα προσπαθήσει για την έκπληξη που θα την διατηρήσει στην πρώτη οκτάδα.

Δέκα βαθμοί για την Ατλέτικο Νασιονάλ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος Απερτούρα, με το 1-0 της περασμένης εβδομάδας στην έδρα της Ντεπορτίβο Πάστο να την διατηρεί στην 2η θέση και το -2 από την πρωτοπόρο Ντεπόρτες Τολίμα. Ανώτερη και με αρκετές ευκαιρίες η Ατλέτικο Νασιονάλ στη μονομαχία της με τη Ντεπορτίβο Πάστο, καταφέρνοντας να λυγίσει τελικά την αντίπαλο της και τον εξαιρετικό γκολκίπερ της στο συγκεκριμένο ματς, επτά λεπτά πριν το φινάλε, με εκπληκτικό κοντινό τακουνάκι του Τζέφερσον Ντούκε. Είχαν προηγηθεί, το εκτός 1-1 της πρεμιέρας με τη νεοφώτιστη Κορτουλουά, το 3-1 φιλοξενώντας την Τζούνιορ, το 2-0 στη Μπογκοτά στο ντέρμπι με τη Μιγιονάριος και το εντός 0-1 από τη Ντεπόρτες Τολίμα.

Στην αντίπερα όχθη, επιτυχία σίγουρα, τηρουμένων των αναλογιών, οι οκτώ βαθμοί και η 7η θέση για την Αλιάνσα Πετρολέρα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Επικράτηση με 2-0 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Τζαγκουάρες, με τέρματα των Σαλντάνια στο σαράντα και Φερνάντες στο πενήντα πέντε, με την Αλιάνσα Πετρολέρα να πανηγυρίζει το δεύτερο της τρίποντο τόσο στο γήπεδο της όσο και γενικότερα στο Απερτούρα, μετά το 2-1 και την ανατροπή στην πρεμιέρα με την Περέιρα. Ενδιάμεσα αυτών, 0-0 εκτός με τη νεοφώτιστη Ουνιόν Μαγκνταλένα, οδυνηρό 2-2 φιλοξενώντας την Ενβιγκάδο, όπου είδε την αντίπαλο της να ισοφαρίζει με πέναλτι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ 1-2 ακολούθως στην έδρα της Μπουκαραμάνγκα.

Προϊστορία: Εννέα νίκες για τη «μεγάλη» Ατλέτικο Νασιονάλ, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν με την Αλιάνσα Πετρολέρα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Εντυπωσιακή η προϊστορία της Ατλέτικο Νασιονάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Αλιάνσα Πετρολέρα, εκτιμώντας, πως η σπουδαία ομάδα του Μεντεγίν θα της δώσει σήμερα, εύκολα ή δύσκολα, συνέχεια.

Εκτίμηση:  1

(Visited 282 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x