ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία Β΄: Μάλαγα – Αλμερία    

Ισπανία Β΄: Μάλαγα – Αλμερία    
Spread the love

Ντέρμπι της Ανδαλουσίας στο «Ροσαλέδα» της Μάλαγα, μάλιστα με ξεχωριστό ενδιαφέρον, με την ομώνυμη ομάδα στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, θέλοντας φυσικά να αποφύγει τις περιπέτειες, την στιγμή που με νίκη η Αλμερία όχι μόνο θα διατηρηθεί στην πρώτη δυάδα, αλλά θα βρεθεί ταυτόχρονα και στην κορυφή, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.

Ισοπαλία με 1-1 την περασμένη εβδομάδα στο «Ρομαρέδα» της Σαραγόσα με την ομώνυμη ομάδα, βλέποντας τη Μάλαγα να παίρνει τον πρώτο της βαθμό με το νέο προπονητή της στον πάγκο, τον 55χρονο Νάτσο Γκονζάλεθ. Είχαν προηγηθεί, δύο βαριές ήττες, το ντροπιαστικό 0-5 μέσα στο «Ροσαλέδα» από την Ίμπιθα που αποτέλεσε και το «κύκνειο άσμα» του Πάκο Χέμεθ και το 0-3 στην έδρα της Μιραντές, στο ντεμπούτο του Νάτσο Γκονζάλεθ. Πέρα από τα παραπάνω πάντως, μόλις μία νίκη γενικότερα σε εννέα αγωνιστικές και αυτή στη Μαδρίτη σε βάρος της ουραγού και καταδικασμένης Αλκορκόν, όπου δεν «σκότωσε» κάποιο θηρίο. Εξαιρετική ατομική προσπάθεια και περίτεχνο εντός περιοχής πλασέ του Αντονίν Κορτές και 1-0 για τη Μάλαγα στη μονομαχία της με την Σαραγόσα στο είκοσι έξι, με την αντίπαλο της όμως να ισοφαρίζει με αυστηρό πέναλτι που υποδείχθηκε μετά την χρήση του VAR, στο εξηκοστό τέταρτο λεπτό. Μοιρασμένο το ματς στην συνέχεια μέχρι το φινάλε, με αυτή πάντως που είχε την πιο σημαντική ευκαιρία στις καθυστερήσεις να είναι η Μάλαγα. Επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για τη Μάλαγα, σε 13 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Στην άλλη πλευρά, πολύτιμο 2-0 φιλοξενώντας την Ίμπιθα, καθώς με το αποτέλεσμα αυτό η Αλμερία όχι μόνο επέστρεψε στα τρίποντα μετά από έξι αγωνιστικές, αλλά και γιατί εκμεταλλεύτηκε ταυτόχρονα την απώλεια βαθμών της Βαγιαδολίδ, ανεβαίνοντας στην 2η θέση. Είχαν προηγηθεί, το εντός 0-1 από την Καρταχένα, το 1-1 στην έδρα της Λας Πάλμας, το εκτός 1-2 από τη Λούγκο, το 0-2 στο ντέρμπι ανόδου φιλοξενώντας την πρωτοπόρο Έιμπαρ και το 0-2 στο «Κάρλος Ταρτιέρε» του Οβιέδο από την ομώνυμη ομάδα. Δύο πέναλτι από τον Βέλγο επιθετικό Ραμαζάνι στο ματς με την Ίμπιθα, με το πρώτο εύστοχο και 1-0 για την Αλμερία στο πενήντα οκτώ, με το δεύτερο όμως άστοχο στο εβδομήντα πέντε. Παρόλα αυτά, ανώτερη και χωρίς πρόβλημα η Αλμερία στο συγκεκριμένο ματς, φτάνοντας στο 2-0 με εντός περιοχής βολέ του Νιγηριανού επιθετικού Σαντίκ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες για την Αλμερία, σε 13 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο επιθετικός Ραμαζάνι.

Προϊστορία: Μία νίκη για τη Μάλαγα, τέσσερις για την Αλμερία και μία ισοπαλία, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ροσαλέδα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο). Πιο συγκεκριμένα, 2-0 για τη Μάλαγα το 2013, 1-1 το 2019, ενώ 2-1 για την Αλμερία το 2015, το ίδιο σκορ το 2018, 1-0 το 2019 και 3-0 το 2021.

Οκτώ νίκες στο πρωτάθλημα για τη Μάλαγα, με τις επτά στο γήπεδο της και τη μία μακριά από αυτό, δείγμα του ότι ποντάρει στον παράγοντα έδρα, καθώς βγάζει στην επιφάνεια πολλά προβλήματα μακριά από το «Ροσαλέδα». Παρόλα αυτά, ευάλωτη αμυντικά, εκτιμώντας πως θα πρέπει να βελτιώσει κατά πολύ την αγωνιστική της εικόνα για να πάρει κάτι θετικό από την ανώτερη και εκ των πρωτοπόρων φυσικά Αλμερία.

Εκτίμηση:  2

(Visited 312 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x