ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία: Μαγιόρκα – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ισπανία: Μαγιόρκα – Αθλέτικ Μπιλμπάο
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής στη La Liga, καθώς η Μαγιόρκα βρίσκεται στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη, την στιγμή που η Αθλέτικ Μπιλμπάο με τρίποντο θα βρεθεί στην 7η θέση και σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη εξάδα.

Τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα για τη Μαγιόρκα μέχρι το ντέρμπι παραμονής της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της με την Κάντιθ, εκεί πάντως, όπου με το υπέρ της 2-1 έδωσε τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί. Ένα αποτέλεσμα, μάλιστα με το οποίο δεν πήρε μόνο βαθμολογική ανάσα, αλλά ήταν ταυτόχρονα και μια ένεση ηθικού, καθώς πραγματοποίησε με τα πέναλτι του Σάλβα Σεβίγια στο είκοσι και του Μουρίκι στο εξηκοστό έκτο λεπτό την ανατροπή. Τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες για τους «νησιώτες», σε 11 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο τους, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο Σενεγαλέζος επιθετικός Εντιαγέ.

Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενα τρίποντα στο πρωτάθλημα για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, βλέποντας με το 1-0 αρχικά στη Μαδρίτη σε βάρος της τοπικής Βαγιεκάνο και το 2-1 στην συνέχεια φιλοξενώντας την Εσπανιόλ, να πλησιάζει ακόμα περισσότερο στην πρώτη εξάδα και στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Προσθέτοντας στα παραπάνω αποτελέσματα και τις δύο σπουδαίες προκρίσεις στο κύπελλο σε βάρος της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ στο «Σαν Μαμές», η Αθλέτικ Μπιλμπάο έτρεχε ένα σερί τεσσάρων νικών σε όλες τις διοργανώσεις. Ένα σερί πάντως, το οποίο πήρε τέλος μεσοβδόμαδα, με το 1-1 με την Βαλένθια στο «Σαν Μαμές», στην πρώτη μονομαχία τους για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Τρεις νίκες, οκτώ ισοπαλίες και μία ήττα για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Σαν Μαμές», ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο στόπερ Ίνιγκο Μαρτίνεθ.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Αθλέτικ Μπιλμπάο και μία ισοπαλία, σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία στην έδρα της Μαγιόρκα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο, καθώς η Μαγιόρκα δεν είναι εύκολος αντίπαλος στο «σπίτι» της, παρά την χαμηλή της βαθμολογική θέση.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 599 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x