ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ίντερ- Λίβερπουλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ίντερ- Λίβερπουλ
Spread the love

Στο San Siro η πρωταθλήτρια Ιταλίας υποδέχεται την έξι φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ στο πιο εμπορικό παιχνίδι της βραδιάς με τους Μιλανέζους να έχουν βλέψεις για ένα back to back σκουντέτο “εντός των τειχών” αλλά δεν τους αφήνει ασυγκίνητους μια διάκριση στο Champions League αφού το “μαγικό” 2010 με τον Special One στον πάγκο τους αρχίζει και ξεθωριάζει ή έστω μοιάζει μακρινό στις μνήμες των τιφόζι.

Ωστόσο οι ρεντς είναι μόλις η μια από τις τρεις ομάδες στην τρέχουσα σαιζόν που έχει πετύχει το απόλυτο στην φάση των ομίλων και συνηθίζει να φτάνει μακριά στην διοργάνωση ειδικά τις χρονιές που δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά στην Premier League.

Οι Μιλανέζοι προέρχονται από ένα επίπονο ντέρμπι όπως ήταν αυτό κόντρα στους Ναπολιτάνους που έληξε ισόπαλο με 1-1 αλλά αρκούσε για να τους ρίξει μετά από καιρό στην 2η θέση πίσω από την μισητή τους συμπολίτισσα Μίλαν από την οποία είχαν χάσει δυο αγωνιστικές πριν.

Ο πρωταρχικός τους στόχος μπορεί να είναι η κατάκτηση του σκουντέτο back to back αλλά στην επιστροφή τους μετά από 10 ολόκληρα χρόνια στα νοκ άουτ της διοργάνωσης θα ήθελε να φτάσει πιο ψηλά.

Στο γκρουπ ξεκίνησε μουδιασμένα αλλά στην συνέχεια πάτησε γκάζι κερδίζοντας την Σερίφ δυο φορές και την Σαχτάρ μια για να χάσει στο φινάλε την πρωτιά από την Ρεάλ.

Πλην του λαβωμένου χαφ Μπαρέλα δεν έχει ο Ιντζάκι άλλες απουσίες της τελευταίας στιγμής αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη στο “3-5-2” ποιοι εκ των: Τζέκο, Λαουτάρο Μαρτίνεζ και Αλέξις Σάντσες θα είναι στο αρχικό σχήμα.

Οι ρεντς λοιπόν προέρχονται από έξι διαδοχικές νίκες στο γκρουπ και είναι η μοναδική Εγγλέζικη ομάδα που έχει καταφέρει τέτοιο ρεκόρ ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται στο -9 από την πρωτοπόρο Μ.Σίτι στην βαθμολογία της Premier League, στον 5ο γύρο του FA Cup και τον επόμενο μήνα θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στον τελικό του Carabao Cup. Όχι και άσχημα για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ η οποία ωστόσο την περσινή σαιζόν δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα τρόπαιο.

Από την σαιζόν 2018/19 που κατέκτησαν το 6ο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο Champions League/ Πρωταθλητριών έχουν αποκλειστεί από τους “16” με θύτη την Ατλέτικο Μαδρίτης την επόμενη χρονιά ενώ πέρσι τους άφησε εκτός η Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά.

Αν ξεπεράσουν και το εμπόδιο της Ίντερ θα γίνουν μόλις η 2η ομάδα μετά την Τότεναμ το 2010/11 που θα έχει αποκλείσει στην ίδια σαιζόν και τις δυο ομάδες του Μιλάνο.

Την ίδια ώρα ο αρχηγός Χέντερσον είναι διαθέσιμος ενώ δεν αποκλείεται να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ο νεοφερμένος Κολομβιανός εξτρέμ Λουις Ντίαζ.

Προϊστορία: Το 2008 είχαν συναντηθεί ξανά οι δυο ομάδες στον θεσμό και η Λίβερπουλ είχε κερδίσει και στα δυο ματς με 1-0 στο Μιλάνο και με 2-0 στο Anfield.

* Η Ίντερ έχει κερδίσει μόλις 3/11 εντός έδρας παιχνίδια της στον θεσμό και η Λίβερπουλ , παραδοσιακά, είναι πολύ ανταγωνιστική στην διοργάνωση.

Επιπλέον οι ρεντς έχουν κομπλέ αποστολή μετά από καιρό και έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις που φανερώνει πως βρίσκεται και σε καλό momentum.

Σε απόδοση 2,25 το 2ιπλο θα είναι εδώ η επιλογή μου . Εξάλλου, η ομάδα του Κλοπ αριθμεί 9/12 2ιπλά στην διοργάνωση. Στα ειδικά στοιχήματα θα ψάξω και το Μο Σαλάχ ( 2,40) για anytime σκόρερ στο 90λεπτο.

Μην ξεχνάμε πως ο Αιγύπτιος φορ έχει σκοράρει 5 γκολ στα έξι παιχνίδια του ομίλου νωρίτερα στην διοργάνωση.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2

(Visited 515 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x