ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία Β΄: Τζιρόνα – Έιμπαρ

Ισπανία Β΄: Τζιρόνα – Έιμπαρ
Spread the love

Ντέρμπι ανόδου στο «Μοντιλίβι» της Τζιρόνα, με την ομώνυμη ομάδα στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και σε τροχιά πλέι οφ και την Έιμπαρ στην κορυφή, έχοντας απόσταση ενός μόλις βαθμού τόσο από την Αλμερία όσο και την Βαγιαδολίδ.

Τέσσερις πολύτιμοι βαθμοί για την Τζιρόνα στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, καθώς το 3-0 αρχικά φιλοξενώντας την Πονφεραντίνα και το 2-2 ακολούθως στην έδρα της Βαγιαδολίδ, την έφεραν στην 6η θέση και στο +3 από τη Λας Πάλμας και την Καρταχένα που την καταδιώκουν και είναι φυσικά εκτός της πρώτης εξάδας. Σε ρηχά νερά η Τζιρόνα στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην έδρα της Βαγιαδολίδ, στο οποίο πάντως κατάφερε να ανοίξει το σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, με κεφαλιά του Εσπινόσα στο τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό. Ανώτερη στην επανάληψη η Βαγιαδολίδ, έχοντας ευκαιρίες, ένα δοκάρι αλλά και δύο τέρματα στο πενήντα εννέα και το ογδόντα, με την Τζιρόνα όμως να ισοφαρίζει σχεδόν από το πουθενά και πάλι κόντρα στην ροή του αγώνα, με πέναλτι του Σάμουελ Σάιθ, στο ενενήντα. Οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Τζιρόνα, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα στο «Μοντιλίβι», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, 0-0 φιλοξενώντας την εκ των ουραγών Φουενλαμπράδα, με το αποτέλεσμα αυτό φυσικά να είναι αποτυχία για την Έιμπαρ, ειδικά από την στιγμή που ερχόταν από δύο σπουδαία «διπλά», το 2-0 σε βάρος της Αλμερία και το 1-0 με την Σπόρτινγκ Χιχόν. Στην κορυφή πάντως, νιώθοντας όμως πλέον την ανάσα τόσο της Αλμερία όσο και της Βαγιαδολίδ. Ανώτερη η Έιμπαρ στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Φουενλαμπράδα, αδυνατώντας όμως να ανοίξει το σκορ, σημειώνοντας πως πέρα των ευκαιριών της είχε και ένα οριζόντιο δοκάρι. Αλλαγή σκηνικού όμως στην επανάληψη, με την Έιμπαρ να παθαίνει μπλακ άουτ και την Φουενλαμπράδα να είναι αυτή που είχε με την σειρά της και ευκαιρίες αλλά και ένα δοκάρι. Έξι νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Έιμπαρ, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Ιπουρούα», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Έιμπαρ, το 4-1 του 2018 και το 3-2 του 2019 και μία ισοπαλία, το 1-1 του 2014, σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία στην έδρα της Τζιρόνα.

Πολύ δυνατή στο «Μοντιλίβι» η Τζιρόνα, ενώ αήττητη για οκτώ σερί αγωνιστικές η πρωτοπόρος Έιμπαρ, με τη μεταξύ τους μονομαχία να μην προσεγγίζεται εύκολα με σημείο.

Εκτίμηση:  G/G  

(Visited 296 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x