ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Γκιμαράες – Αρούκα  

Πορτογαλία: Γκιμαράες – Αρούκα  
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Αφόνσο Ενρίκες», με την Γκιμαράες όχι μόνο να θέλει να διατηρηθεί στην 6η θέση αλλά να μειώσει ταυτόχρονα την απόσταση που την χωρίζει από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Ζιλ Βισέντε, την στιγμή που η νεοφώτιστη και προτελευταία Αρούκα δίνει μάχη παραμονής.

Ήττα με 0-1 την περασμένη εβδομάδα στη Λισαβόνα από την ουραγό Μπελενένσες, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι πισωγύρισμα για την Γκιμαράες, όχι μόνο γιατί βρέθηκε στο -7 από την Ζιλ Βισέντε, αλλά και γιατί πέταξε ουσιαστικά στα σκουπίδια το σπουδαίο τρίποντο που είχε πάρει μια αγωνιστική νωρίτερα στο εντός έδρας ντέρμπι μίσους με τη Μπράγκα. Μετριότατη η Γκιμαράες στο μεγαλύτερο μέρος του ματς με τη Μπελενένσες, στο οποίο έδωσε την ευκαιρία στην ουραγό του πρωταθλήματος να «μεταμορφωθεί» σε… Πόρτο και στο οποίο βρέθηκε δίκαια πίσω στο σκορ στο πεντηκοστό λεπτό. Χαρακτηριστικό, πως έβγαλε κάποια σημάδια αντίδρασης μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο, εκεί όπου πίεσε για την ισοφάριση για να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό, αφού προηγουμένως όμως γλίτωσε το 0-2 σε αρκετές περιπτώσεις. Έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Γκιμαράες, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα στο «Αφόνσο Ενρίκες», ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο μέσος Τομάς Χέντελ.

Στην αντίπερα όχθη, δύο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες για την Αρούκα, βλέποντας με το απόλυτα δίκαιο 0-2 αρχικά από την Πόρτο και το 0-3 της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Μαρίτιμο, να «υποχωρεί» στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Προβάδισμα δύο τερμάτων για τη Μαρίτιμο στο πρώτο ημίχρονο στο μεταξύ τους ματς, με την Αρούκα όμως στην συνέχεια να κυριαρχεί, αλλά να μη μπορεί να βρει το δρόμο για τα δίχτυα, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε στο πεντηκοστό έκτο λεπτό. Απόλυτα λογικό, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η Μαρίτιμο να βρει δίχτυα στη μοναδική της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας εντελώς απρόσμενα θριαμβευτικό τόνο στην επικράτηση της. Μία νίκη, πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Αρούκα, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο επιθετικός Αρσένιο.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Γκιμαράες, μία για την Αρούκα και μία ισοπαλία, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αφόνσο Ενρίκες».

Αυτό που διακρίνει την Γκιμαράες είναι η σταθερότητα στο «Αφόνσο Ενρίκες» και ότι είναι απρόβλεπτη και συνήθως σε ρηχά νερά μακριά από αυτό. Παρόλα αυτά, έχει το προβάδισμα στο σημερινό ματς, από την στιγμή που έχει απέναντι ένα αντίπαλο που και πίεση έχει αλλά και το τελευταίο διάστημα πρόβλημα στο γκολ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 394 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x