ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σούπερ Καπ Κολομβίας: Τολίμα – Ντεπορτίβο Κάλι

Σούπερ Καπ Κολομβίας: Τολίμα – Ντεπορτίβο Κάλι
Spread the love

Ο δεύτερος τελικός του Σούπερ Καπ ανάμεσα στις δύο ομάδες, την φορά αυτή στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο», με τις δύο πρωταθλήτριες του 2021 να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στην έδρα της Ντεπορτίβο Κάλι.

Να σημειωθεί, πως στους δύο τελικούς του Σούπερ Καπ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας σήμερα, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Μπροστά στο σκορ στο τριάντα τρία η Ντεπορτίβο Κάλι με τον Ρόμπλες, με τον Ιμπαργκουέν όμως να διαμορφώνει το τελικό 1-1 για τη Ντεπόρτες Τολίμα στο εξηκοστό έβδομο λεπτό.

Νικήτρια του πρόσφατου πρωταθλήματος Κλαουσούρα η Ντεπορτίβο Κάλι, επικρατώντας μάλιστα στον διπλό τελικό της σημερινής της αντιπάλου. Πιο συγκεκριμένα, 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο Κάλι, με τη Ντεπορτίβο όμως να πραγματοποιεί την ανατροπή στο υπέρ της 2-1 στον επαναληπτικό στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο», πανηγυρίζοντας το τρόπαιο μέσα στο «σπίτι» της αντιπάλου της. Πέρα από τα παραπάνω, της στέρησε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον δεύτερο της συνεχόμενο τίτλο, καθώς η Ντεπόρτες Τολίμα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Απερτούρα που είχε προηγηθεί. Με οκτώ αγωνιστικές πάντως στο φετινό Απερτούρα, η Ντεπόρτες Τολίμα βρίσκεται στην κορυφή με 19 βαθμούς ενώ η Ντεπορτίβο Κάλι ουραγός με μόλις τέσσερις. Λευκή ισοπαλία επίσης στην πιο πρόσφατη αγωνιστική για τη Ντεπόρτες Τολίμα στη Μπογκοτά με την τοπική Λα Εκιδάδ, ενώ αποτυχία σίγουρα για τη Ντεπορτίβο Κάλι το 1-1 φιλοξενώντας την Αλιάνσα Πετρολέρα.

Προϊστορία: Οκτώ νίκες για τη Ντεπόρτες Τολίμα, τρεις για τη Ντεπορτίβο Κάλι και έξι ισοπαλίες, στις 17 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Κόπα Σουνταμερικάνα).

Δεδομένο πως η Ντεπορτίβο Κάλι παραμένει πάντα υπολογίσιμο μέγεθος. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να βελτιώσει κατακόρυφα την αγωνιστική της εικόνα αν θέλει να διεκδικήσει το τρόπαιο στην έδρα της σκληροτράχηλης και σταθερής Ντεπόρτες Τολίμα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 406 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x