ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa League

Γιουρόπα Λιγκ: Λάτσιο – Πόρτο

Γιουρόπα Λιγκ: Λάτσιο – Πόρτο
Spread the love

Στην Ρώμη η Λάτσιο υποδέχεται την Πόρτο στην ρεβάνς της ήττας της με 1-2 από το πρώτο παιχνίδι στο Ντραγκάο και έτσι απόψε επιζητά μια νίκη με δυο γκολ διαφορά για να πάρει την πρόκρισή ή με ένα για να λύσουν οι δυο ομάδες τις διαφορές τους στην παράταση. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η πρόκριση πάει στους “ Δράκους”.

Η Πόρτο πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή εκκίνηση στο 2022 αφού αριθμεί 8/9 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα οι “Δράκοι” μπαίνουν αήττητοι από την εκκίνηση του στην τελική του ευθεία με απολογισμό: 20-3-0 και έχοντας “χτίσει” μια διαφορά συν έξι από την 2η Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα μπορεί να απέτυχαν να προκριθούν για 5η συνεχόμενη φορά στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ , τελειώνοντας τον όμιλο με 5 βαθμούς, αλλά … υποβιβάστηκαν σε μια διοργάνωση που έχουν κατακτήσει δυο φορές ( 2002/03, 2010/11) και “διψάνε” για ακόμη μια μεγάλη διάκριση και φέτος.

Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως δεν έχουν κερδίσει σε κανένα από τα εφτά πιο πρόσφατα εκτός έδρας νοκ άουτ παιχνίδια τους στην εν λόγω διοργάνωση έχοντας μάλιστα ηττηθεί στα τελευταία τρία.

Για την ακρίβεια παραμένουν χωρίς 2ιπλο μετά τα Χριστούγεννα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα χάνοντας στα 11/15 την τελευταία 10ετία.

Πλην του τιμωρημένου Βραζιλιάνου αριστερού μπακ Γουέντελ δεν έχουν αναφερθεί άλλες απουσίες της τελευταίας στιγμής και αναμένεται να δούμε το κλασικό “4-4-2” με επιθετικό δίδυμο τους: Τόνι Μαρτίνεθ- Φάμπιο Βιέιρα.

Αντίστοιχα , Ταρεμί και Εβανίλσον αναμένεται να ξεκινήσουν από τον πάγκο.

Η Λάτσιο καλείται να ανατρέψει της εις βάρος κατάσταση από το 1ο ματς και θα βασιστεί στην καλή την έδρα για να το πετύχει.

Είναι ενδεικτικό πως οι Ρωμαίοι μπροστά στο κοινό τους έχουν χάσει μόλις ένα ματς σε όλες τις διοργανώσεις στην τρέχουσα σαιζόν ενώ την ίδια ώρα δεν έχουν δεχτεί ακόμη γκολ στα φετινά ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.

Φέτος έχοντας μείνει δίχως στόχους στις εγχώριες διοργανώσεις ( Καμπιονάτο- Κύπελλο) είναι λογικό να κυνηγήσουν μια διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Βρίσκονται στα νοκ άουτ του θεσμού για 7η φορά αφού νωρίτερα βρέθηκαν για 9η φορά στην φάση των ομίλων κάτι που σημαίνει πως είναι μια μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα σε αυτή την διοργάνωση.

Την ίδια ώρα οι: Αστέρμπι, Λατζάρι, Ζακάνι, Πέδρο είναι εκτός δράσης ενώ δύσκολα θα προλάβει ο πολύτιμος φορ Ιμόμπιλε και σε αυτή την περίπτωση θα δούμε τον Φελίπε Άντερσον ως ψευτό-9αρι.

Προϊστορία: Τρεις φορές έχουν αναμετρηθεί οι δυο ομάδες στο παρελθόν στα Κύπελλα Ευρώπης και η Πόρτο αριθμεί δυο νίκες και μια ισοπαλία απέναντι στην Λάτσιο.

* Παρά την κακή πρόσφατη προϊστορία που έχει η Πόρτο στα εκτός έδρας νοκ άουτ παιχνίδια στον θεσμό τα τελευταία χρόνια εκτιμώ πως θα εκμεταλλευτεί το momentum και τις σημαντικές απουσίες των Ρωμαίων. Το Χ2 σε combo με το Over 1,5 είναι στο 2,20 και θα είναι η επιλογή μου εδώ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ2+ Over 1,5

(Visited 551 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x