ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γιουρόπα Λιγκ: Σοσιεδάδ – Λειψία  

Γιουρόπα Λιγκ: Σοσιεδάδ – Λειψία  
Spread the love

Στο Σαν Σεμπαστιάν ο επαναληπτικός ανάμεσα στην Σοσιεδάδ και τη Λειψία για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το προ μίας εβδομάδας 2-2 στη πρώτη μονομαχία τους στην Γερμανία.

Να σημειωθεί, πως στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Δύο φορές μπροστά στο σκορ στο πρώτο ματς η βασκική ομάδα, στο οκτώ και στο εξήντα τέσσερα (πεν.), με τη Λειψία όμως να έχει ισάριθμες «απαντήσεις», στο τριακοστό και το ογδοηκοστό δεύτερο λεπτό (πεν.).

Στην 2η θέση του 2ου ομίλου του Γιουρόπα η Σοσιεδάδ και στα πλέι οφ, αποφεύγοντας την 3η και τον «υποβιβασμό» στο Κόνφερενς Λιγκ την τελευταία αγωνιστική με το 3-0 στο Σαν Σεμπαστιάν σε βάρος της Αϊντχόφεν. Εντός συνόρων, τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το βαρύ 0-4 στο βασκικό ντέρμπι από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές», με το οποίο η Σοσιεδάδ «υποχώρησε» στην 7η θέση και στο -1 από την πρώτη εξάδα. Αγώνας δρόμου, για τον 25χρονο μέσο Μικέλ Μερίνο.

Στην αντίπερα όχθη, στην 3η θέση του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ η Λειψία και «υποβιβασμός» στα πλέι οφ του Γιουρόπα, με αυτό πάντως να είναι το καλύτερο που μπορούσε να πάρει, έχοντας απέναντι της τη Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί. Εντός συνόρων, εντυπωσιακό 6-1 στο Βερολίνο σε βάρος της τοπικής Χέρτα, ανεβαίνοντας στην 4η θέση του πρωταθλήματος, μακριά πάντως από την τριάδα, Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν. Στόχος της πάντως, πέρα της 4ης θέσης και το κύπελλο, διοργάνωση στην οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη στα προημιτελικά με το Ανόβερο και στην οποία ο αποκλεισμός των Μπάγερν και Ντόρτμουντ, έχει δώσει πλέον τεράστιο ενδιαφέρον και φυσικά μεγάλο κίνητρο στις ομάδες που συνεχίζουν. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για την Σοσιεδάδ, σε τέσσερα ματς στο παρελθόν φιλοξενώντας ομάδες της Γερμανίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη η σημερινή για τη Λειψία στην Ισπανία.

Ένα ζευγάρι στο οποίο η πρόκριση θα κριθεί, όπως αναμενόταν στις λεπτομέρειες. Λεπτές οι ισορροπίες και στον σημερινό επαναληπτικό, όπως φυσικά και στο πρώτη μονομαχία των δύο ομάδων στην Γερμανία.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 520 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x