ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ολίμπια – Ατλέτικο Νασιονάλ     

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ολίμπια – Ατλέτικο Νασιονάλ     
Spread the love

Πολύ μεγάλη αναμέτρηση στο «Ντεφενσόρες Ντελ Τσάκο» της Ασουνσιόν, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωπες για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, οι σπουδαιότερες και πιο ιστορικές ομάδες της Παραγουάης και της Κολομβίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Κανένα απολύτως πρόβλημα για τη «μεγάλη» Ολίμπια στον 1ο προκριματικό γύρο, καθώς έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να ξεπεράσει με δύο νίκες το εμπόδιο της Σέζαρ Βαγιέχο, επικρατώντας 1-0 αρχικά στην πρώτη μονομαχία τους στη Λίμα και 2-0 ακολούθως στον επαναληπτικό στην Ασουνσιόν. Όσον αφορά το πρωτάθλημα Απερτούρα για την τρεις φορές νικήτρια του Κόπα Λιμπερταδόρες, Ολίμπια, δύο εντός έδρας ισοπαλίες, μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-2), με τις Χενεράλ Καμπαγιέρο και τη Λιμπερτάδ και το εκτός έδρας 3-1 σε βάρος της Γκουαϊρένια, ενδιάμεσα αυτών, ο απολογισμός της στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Στην άλλη πλευρά, δύο φορές νικήτρια του Κόπα Λιμπερταδόρες η Ατλέτικο Νασιονάλ, η οποία βρέθηκε απευθείας στον 2ο προκριματικό γύρο της φετινής διοργάνωσης. Αποτυχία επίσης, η απώλεια του περσινού πρωταθλήματος στα πλέι οφ, την στιγμή που είχε τερματίσει στην 1η θέση στην κανονική του διάρκεια, με παρηγοριά πάντως, το ότι κατέκτησε το κύπελλο και μετρίασε τις εντυπώσεις. Όσον αφορά το φετινό, στην 2η θέση και το -2 από την πρωτοπόρο Ντεπόρτες Τολίμα, μετά το πρόσφατο 1-0 φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Ουνιόν Μαγκνταλένα.

Προϊστορία: Χαρακτηριστικό, πως οι φετινές μονομαχίες των δύο ομάδων θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τόσο χαμηλό επίπεδο στο Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς οι τρεις προηγούμενες ήταν σε ένα τελικό και δύο ημιτελικούς. Πρώτη εξ αυτών στον τελικό του 1989, εκεί όπου η Ολίμπια επικράτησε 2-0 στην Ασουνσιόν και ηττήθηκε 0-2 στον επαναληπτικό στο Μεντεγίν, λυγίζοντας στην συνέχεια στην διαδικασία των πέναλτι. Παρόλα αυτά, πήρε το αίμα της πίσω, καθώς πήρε την πρόκριση στους ημιτελικούς που ακολούθησαν, με δύο νίκες (2-1, 2-1) το 1990 και με το 1-0 στην Ασουνσιόν το 1991 και το 0-0 στον επαναληπτικό στο Μεντεγίν.

Πολύ μεγάλη αναμέτρηση, με τις ισορροπίες πολύ λεπτές, εκτιμώντας πως η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά, επιλογή τεράστιου ρίσκου ο «άσος», πιστεύοντας πως ο παράγοντας έδρα πολύ πιθανό να κάνει σήμερα τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 311 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x