ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία: Λεβάντε – Έλτσε  

Ισπανία: Λεβάντε – Έλτσε  
Spread the love

Στο «Θιουδάδ Ντε Βαλένθια», το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στη La Liga, το οποίο μάλιστα έχει χαρακτήρα «τελικού» για την ουραγό Λεβάντε, στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει να αποφύγει το μοιραίο.  

Τέσσερις πολύτιμοι βαθμοί για τη Λεβάντε σε δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς στη La Liga, βλέποντας αρχικά να πανηγυρίζει το πρώτο της «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα, με το 1-0 στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» σε βάρος της Ατλέτικο, ενώ 1-1 ακολούθως στο Βίγκο την προηγούμενη αγωνιστική με την τοπική Θέλτα. Ένα ματς, στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο εξήντα επτά, αλλά κατάφερε να φύγει με βαθμό από την Γαλικία, ισοφαρίζοντας οκτώ λεπτά πριν το φινάλε. Παρόλα αυτά, η αποστολή της παραμένει πολύ δύσκολη, καθώς απέχει εννέα βαθμούς από την γραμμή της παραμονής, ενώ απόλυτα λογικό, το σημερινό ματς με την Έλτσε να έχει όπως προαναφέρθηκε χαρακτήρα «τελικού». Μία νίκη, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες για τη Λεβάντε, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα στο «Θιουδάδ Ντε Βαλένθια», ενώ αγώνας δρόμου για το μέσο Καμπάνια.

Πολύτιμο όμως, περνώντας στην άλλη πλευρά και το 2-1 της προηγούμενης αγωνιστικής για την Έλτσε στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο» με την Βαγιεκάνο, καθώς της έδωσε αέρα εννέα βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Ένα ματς, στο οποίο η Έλτσε έδειξε για ακόμη μια φορά πως βελτιώνεται κατακόρυφα και είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο», σε σχέση φυσικά με την εικόνα της μακριά από αυτό και στο οποίο η ομάδα του Φρανσίσκο Ροντρίγκεθ πραγματοποίησε με τέρματα των Καρίγιο (76΄) και Πόνσε (84΄) την ανατροπή. Δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και οκτώ ήττες για την Έλτσε, σε 13 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Μαρτίνεθ Βαλέρο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Λεβάντε και ισάριθμες ισοπαλίες, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Έλτσε. Πιο συγκεκριμένα, 2-1 τόσο το 2013 όσο και το 2017, ενώ 0-0 το 2014 και το 2015.

Η αλήθεια είναι πως παίρνεις μεγάλο ρίσκο όταν αποφασίζεις να δείξεις εμπιστοσύνη στην τελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα οποιουδήποτε πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, ο παράγοντας έδρα, η εικόνα της Λεβάντε στα δύο πρόσφατα ματς που έδωσε στην έδρα της Ατλέτικο και σε αυτή της Θέλτα, αλλά και το ότι η Έλτσε χάνει αρκετή από την δύναμη της μακριά από το γήπεδο της, με οδηγούν στον «άσο».

Εκτίμηση:  1

(Visited 557 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x