ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία: Βαγιεκάνο – Ρεάλ

Ισπανία: Βαγιεκάνο – Ρεάλ
Spread the love

Μίνι ντέρμπι της Μαδρίτης, με την Βαγιεκάνο να έρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, την στιγμή που με νίκη η Ρεάλ θα βρεθεί στο +9 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Σεβίλλη, έστω και με ένα ματς περισσότερο.

Τέσσερις συνεχόμενες ήττες όπως προαναφέρθηκε για την Βαγιεκάνο σε όλες τις διοργανώσεις, με τις τρεις εξ αυτών στο πρωτάθλημα, με πιο πρόσφατη το 1-2 της προηγούμενης αγωνιστικής στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο» του Έλτσε από την ομώνυμη ομάδα, ενώ ενδιάμεσα αυτών 1-2 και στα ημιτελικά του κυπέλλου φιλοξενώντας τη Μπέτις. Δύο πρόσωπα για την Βαγιεκάνο στο ματς στην έδρα της Έλτσε, με τη «μικρή» ομάδα της Μαδρίτης πιο απειλητική μέχρι να ανοίξει το σκορ, στο πεντηκοστό δεύτερο λεπτό και αδικαιολόγητα παθητική όμως μετά το 1-0, καθώς προσπάθησε να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα, παρά να «καθαρίσει» με ένα δεύτερο γκολ. Κάτι τελικά το οποίο «πλήρωσε», καθώς η Έλτσε κατάφερε να γυρίσει το ματς, φτάνοντας σε ένα ανέλπιστο, βάσει εικόνας και ταυτόχρονα πολύτιμο βαθμολογικά τρίποντο. Οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Βαγιεκάνο, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού μίνι ντέρμπι.

Στον αντίποδα, 3-0 για την Ρεάλ  την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την εκ των ουραγών Αλαβές, με την «βασίλισσα» πλέον στο +6 από την Σεβίλλη, καθώς εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών της βασικής της αντιπάλου για τον τίτλο. Προβληματισμός για την Ρεάλ στο ματς με την Αλαβές μόνο μέχρι να ανοίξει το σκορ, καθώς είχε και αστοχία πριν το 1-0, αλλά και απέναντι της ένα γκολκίπερ που βρισκόταν σε καλή μέρα, με το νερό όμως να μπαίνει στο αυλάκι με το εντυπωσιακό εκτός περιοχής σουτ του Ασένσιο στο εξήντα τρία. Το 2-0 ακολούθως με κοντινό πλασέ του Βινίσιους, ενώ το 3-0 από πέναλτι του αρχηγού Μπενζεμά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Ρεάλ, σε 12 ματς στη La Liga μακριά από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού μίνι ντέρμπι.

Προϊστορία: Πέντε συνεχόμενες νίκες για την Ρεάλ στην έδρα της Βαγιεκάνο από το 2012 μέχρι και το 2016, με το σερί όμως αυτό να παίρνει τέλος για την «βασίλισσα» το 2019, όπου ηττήθηκε 0-1 από τη «μικρή» της συμπολίτισσα. Το 1-0-5 που προαναφέρθηκε, είναι και το ρεκόρ στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Βαγιεκάνο.

Αγωνιστική «κοιλιά» για την Βαγιεκάνο, κάτι φυσιολογικό πάντως, καθώς η «μικρή» ομάδα της Μαδρίτης ξεπέρασε κατά πολύ το ταβάνι της και ήταν λογικό πως κάποια στιγμή θα «ξεφουσκώσει». Αξιόμαχη βέβαια ως ομάδα, αλλά ακολουθεί μεσοβδόμαδα και ο επαναληπτικός στην έδρα της Μπέτις για τα ημιτελικά του κυπέλλου, ενώ και η Ρεάλ καταφέρνει να παίρνει στο πρωτάθλημα τα αποτελέσματα που θέλει, έστω και αν κάποιες φορές δεν βγάζει μάτια με την απόδοση της.

Εκτίμηση:  2

(Visited 508 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x