ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία: Χετάφε – Αλαβές   

Ισπανία: Χετάφε – Αλαβές   
Spread the love

Μονομαχία με φόντο την παραμονή στο «Αλφόνσο Πέρεθ» της Μαδρίτης, με την Χετάφε στην 15η θέση με 26 βαθμούς και στο +6 τόσο από την σημερινή της αντίπαλο όσο και γενικότερα από την επικίνδυνη ζώνη.

Ισοπαλία με 1-1 για την Χετάφε την προηγούμενη αγωνιστική στο Κάντιθ με την ομώνυμη ομάδα, σε ένα ντέρμπι παραμονής στο οποίο η «μικρή» ομάδα της Μαδρίτης έμεινε ευχαριστημένη, τουλάχιστον βάσει εικόνας, από τη μοιρασιά των βαθμών. Μπροστά στο σκορ η Χετάφε στο έκτο μόλις λεπτό, με πέναλτι του Μπόρχα Μαγιοράλ, στη μία από τις δύο συνολικά επιθετικές της προσπάθειες σε όλο τον αγώνα, ενώ κυρίαρχος στην συνέχεια η Κάντιθ, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες και ένα οριζόντιο δοκάρι, χωρίς όμως κάτι περισσότερο από το 1-1 στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄). Έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Χετάφε, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα στο «Αλφόνσο Πέρεθ», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή της Αλαβές την προηγούμενη αγωνιστική στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με την Ρεάλ και εντός προγράμματος το 0-3 από την πρωτοπόρο της La Liga, έστω και αν αυτό προήλθε στο τελευταίο ημίωρο του ματς. Με σύμμαχο την τύχη και καλύτερο παίκτη τον γκολκίπερ Πατσέκο η Αλαβές για εξήντα λεπτά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», πετώντας πάντως αδικαιολόγητα λευκή πετσέτα μετά το πρώτο τέρμα της «βασίλισσας» στο εξήντα τρία. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες για την Αλαβές, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Χετάφε, μία για την Αλαβές και δύο ισοπαλίες, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αλφόνσο Πέρεθ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Έξι νίκες για την Χετάφε στο φετινό πρωτάθλημα, όλες στο «Αλφόνσο Πέρεθ», βλέποντας να γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως η «μικρή» ομάδα της Μαδρίτης θα στηριχτεί στον παράγοντα έδρα για να σώσει την κατηγορία, από την στιγμή που δε μπορεί να πάρει «διπλό». Απόλυτα λογικό επίσης να υπολογίζει στο τρίποντο στο σημερινό ντέρμπι παραμονής, από την στιγμή που φιλοξενεί αντίπαλο με τον ίδιο ακριβώς στόχο και μία ομάδα με την ίδια σχεδόν αγωνιστική εικόνα. Η διαφορά της άλλωστε με την Αλαβές, πως η βασκική ομάδα έχει καταφέρει να πάρει ένα τρίποντο εκτός έδρας, αν και έχει μετριότατο ρεκόρ (1-2-9).

Εκτίμηση:  1

(Visited 489 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x