ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Φαμαλικάο – Τοντέλα   

Πορτογαλία: Φαμαλικάο – Τοντέλα   
Spread the love

Μονομαχία με φόντο την παραμονή στο στάδιο της «22ης του Ιουνίου», καθώς η Φαμαλικάο βρίσκεται στο +3 τόσο από την σημερινή της αντίπαλο όσο και από την επικίνδυνη ζώνη.

Δυο συνεχόμενα πολύτιμα τρίποντα στο πρωτάθλημα για την Φαμαλικάο, βλέποντας το εμφατικό 5-0 αρχικά φιλοξενώντας τη Μορεϊρένσε και το 1-0 της προηγούμενης αγωνιστικής στη Μαδέιρα σε βάρος της τοπικής Μαρίτιμο, να της δίνουν μεγάλη ανάσα και να την φέρνουν ταυτόχρονα στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Ανώτερη και με σπουδαίες ευκαιρίες η Φαμαλικάο στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην έδρα της Μαρίτιμο, στο οποίο πήρε πολύ νωρίς κεφάλι στο σκορ (7΄) και στο οποίο όμως είχε και την τύχη με το μέρος της, καθώς η ομάδα της Μαδέιρα έχασε πέναλτι στο τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό, στη μοναδική της επιθετική προσπάθεια. Με παίκτη παραπάνω πάντως από τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, κυριαρχώντας και στο δεύτερο ημίχρονο, έστω και αν δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από το 1-0. Δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Φαμαλικάο, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, τρεις συνεχόμενες ήττες για την Τοντέλα, η οποία «υποχώρησε» ακόμα περισσότερο βαθμολογικά, όντας πλέον στην 16η θέση και τα μπαράζ παραμονής και με πλάτη μόνο την προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα Μορεϊρένσε και την ουραγό Μπελενένσες. Άλλοθι πάντως, το δύσκολο πρόγραμμα στο πρωτάθλημα, καθώς φιλοξένησε τη Μπενφίκα (1-3) και τη Μπράγκα (0-1), ενώ αρκετά δύσκολη και η εκτός έδρας μονομαχία της ενδιάμεσα αυτών στο Εστορίλ (0-1), αλλά και το ότι έχει μεσοβδόμαδα τον ημιτελικό του κυπέλλου με την 2ης κατηγορίας Μάφρα που είναι σίγουρα πρόκληση. Θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία άλλωστε και θα γράψει γενικότερα ιστορία, αν καταφέρει να βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό κυπέλλου. Δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και επτά ήττες για την Τοντέλα, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Ζοάο Καρντόσο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-2 για την Τοντέλα το 2020, μάλιστα με δραματικό τρόπο, καθώς με το νικητήριο τέρμα της στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων της έσωσε την κατηγορία και άφησε ταυτόχρονα και εκτός Ευρώπης την αντίπαλο της, ενώ 2-2 στο περσινό πρωτάθλημα, σε δύο ματς την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Φαμαλικάο.

Σε καλό momentum η Φαμαλικάο, ενώ σε μεγάλο σταυροδρόμι η Τοντέλα, καθώς δίνει σήμερα εκτός έδρας ντέρμπι παραμονής, έχοντας στο μυαλό τον ημιτελικό του κυπέλλου που αποτελεί τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 211 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x