ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία Β΄: Βαγιαδολίδ – Αμορεμπιέτα  

Ισπανία Β΄: Βαγιαδολίδ – Αμορεμπιέτα  
Spread the love

Σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Χοσέ Θορίγια», με την Βαγιαδολίδ να ψάχνει το τρίποντο που θα την διατηρήσει και στην 3η θέση αλλά και σε απόσταση βολής από την πρώτη δυάδα, την στιγμή που η εντός επικίνδυνης ζώνης Αμορεμπιέτα δίνει μάχη παραμονής.

Σπουδαίο 3-2 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Καρταχένα, με το οποίο η Βαγιαδολίδ όχι μόνο επέστρεψε στα τρίποντα μετά από τρεις αγωνιστικές, αλλά διατήρησε την επαφή της με την πρώτη δυάδα. Έξι οι βαθμοί που την χωρίζουν από την πρωτοπόρο Αλμερία, αλλά με ένα ματς λιγότερο, τέσσερις από την Έιμπαρ, ενώ ευνοϊκή σίγουρα η χθεσινή ήττα της ισόβαθμης Τενερίφης, από την οποία μάλιστα θα φιλοξενηθεί την επόμενη αγωνιστική, στην έδρα της Μιραντές. Περίτεχνο πλασέ του Τόνι Βίγια και 1-0 για την Βαγιαδολίδ στο ματς στην έδρα της Καρταχένα στο πρώτο μόλις λεπτό, με την «απάντηση» όμως των γηπεδούχων στο τρία. Κοντινό πλασέ του Ισραηλίτη επιθετικού Βάισμαν και 2-1 στο τριάντα τρία, με την Καρταχένα όμως να έχει και πάλι «απάντηση», την φορά αυτή στο εβδομηκοστό τρίτο λεπτό. Κάτι όμως που δεν είχαν οι γηπεδούχοι και στο τρίτο τέρμα της Βαγιαδολίδ, η οποία πήρε το πολύτιμο τρίποντο με πλασέ του Μαροκινού μέσου Ανουάρ στο ογδόντα ένα. Δέκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα για την Βαγιαδολίδ, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα στο «Χοσέ Θορίγια», ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο στόπερ Χοακίν Φερνάντεθ.

Στην αντίπερα όχθη, 1-3 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Λεγκανές, με το αποτέλεσμα αυτό να διατηρεί την Αμορεμπιέτα στην επικίνδυνη ζώνη, στο -6 πλέον από την γραμμή της παραμονής. Μπροστά στο σκορ η Λεγκανές στο μεταξύ τους ματς στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄), στην πρώτη της ουσιαστικά αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, ενώ ιδιαίτερα αποτελεσματική η «μικρή» ομάδα της Μαδρίτης, φτάνοντας στο 0-2 στο ογδόντα, στην δεύτερη φορά που πέρασε την σέντρα. Η μείωση του σκορ ακολούθως από τη μετριότατη στο συγκεκριμένο ματς Αμορεμπιέτα στο ογδόντα οκτώ, με τη Λεγκανές όμως να βρίσκει και τρίτη φορά το δρόμο για τα δίχτυα, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μία νίκη, επτά ισοπαλίες και έξι ήττες για την Αμορεμπιέτα, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Το σημερινό ματς, θα είναι το πρώτο ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Βαγιαδολίδ.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική η Βαγιαδολίδ στο «Χοσέ Θορίγια», έχοντας δίκαια στο σετ των τιμών τον τίτλο του φαβορί. Δεδομένο επίσης πως δεν θα θέλει να χάσει και άλλο έδαφος, στη μάχη που δίνει για την απευθείας άνοδο, ειδικά από την στιγμή που ακολουθούν δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς με την Τενερίφη και την Οβιέδο. Πολύ πιθανό πάντως, έξτρα κίνητρο να αποτελεί το να πάρει και μια άτυπη ρεβάνς από την Αμορεμπιέτα για το 1-4 του 1ου γύρου, που αποτελεί και την πιο βαριά της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 179 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x