ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Ισπανίας: Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Κύπελλο Ισπανίας: Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο
Spread the love

Στο «Μεστάγια» ο επαναληπτικός ανάμεσα στην Βαλένθια και την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τα ημιτελικά του κυπέλλου, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Σαν Μαμές».

Να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του κυπέλλου δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση νέας ισοπαλίας, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Στον αυριανό δεύτερο ημιτελικό επίσης, η Μπέτις φιλοξενεί την Βαγιεκάνο, έχοντας προβάδισμα, καθώς επικράτησε 2-1 στην πρώτη μονομαχία τους στη Μαδρίτη. Πιο απειλητική η Αθλέτικ Μπιλμπάο στο πρώτο ημίχρονο στον ημιτελικό στο «Σαν Μαμές», ανοίγοντας δίκαια το σκορ στο τριακοστό έβδομο λεπτό, με κοντινή κεφαλιά του Ραούλ Γκαρσία. Αδικαιολόγητο πάντως το μπλακ άουτ της βασκικής ομάδας στην επανάληψη, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στην Βαλένθια όχι μόνο να ισοφαρίσει στο εξήντα πέντε, αλλά να ψάξει στην συνέχεια μέχρι το φινάλε την ανατροπή.

Επικράτηση με 2-1 για την Βαλένθια στα προημιτελικά στο «Μεστάγια» σε βάρος της Κάντιθ και πρόκριση για τις «νυχτερίδες», καθώς μέχρι την συγκεκριμένη φάση του κυπέλλου υπήρχαν νοκ άουτ ματς, ενώ επιτυχία σίγουρα για την Αθλέτικ Μπιλμπάο το δραματικό σε εξέλιξη 1-0 στο «Σαν Μαμές» με την Ρεάλ. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, 1-0 για την Βαλένθια στη Μαγιόρκα, με τις «νυχτερίδες» πλέον στην 9η θέση, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο Ουρουγουανός επιθετικός Μάξι Γκόμες. Μια θέση παραπάνω στον βαθμολογικό πίνακα της La Liga η Αθλέτικ Μπιλμπάο, στο -5 πάντως από την πρώτη εξάδα, μετά το πρόσφατο 0-4 στην Βαρκελώνη από τη Μπαρτσελόνα. Χωρίς σημαντικά προβλήματα επίσης για την βασκική ομάδα, ενόψει του σημερινού επαναληπτικού.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Βαλένθια, δύο για την Αθλέτικ Μπιλμπάο και τέσσερις ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μεστάγια», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Λεπτές οι ισορροπίες στον επαναληπτικό, εκτιμώντας πως η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν θα μπλέξω με σημείο, με ειδικό στοίχημα τερμάτων να είναι η πιο συνετή επιλογή.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 493 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x