ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Μπόκα Τζούνιορς – Ουρακάν   

Αργεντινή: Μπόκα Τζούνιορς – Ουρακάν   
Spread the love

Στο «Μπομπονέρα» το προτελευταίο χρονικά ματς όχι μόνο του σημερινού αλλά και ολόκληρου του προγράμματος της 5ης αγωνιστικής στη Λίγκα Προφεσιονάλ, βρίσκοντας τη Μπόκα Τζούνιορς, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 3η θέση του 2ου ομίλου με οκτώ βαθμούς, δύο περισσότερους από την 6η του ίδιου γκρουπ Ουρακάν.

Να σημειωθεί, πως στην πρώτη φάση της Λίγκα Προφεσιονάλ, οι 28 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους, με τις τέσσερις πρώτες κάθε γκρουπ να παίρνουν την πρόκριση για τα χιαστί νοκ άουτ ματς του επόμενου γύρου.

Οκτώ βαθμοί για τη Μπόκα Τζούνιορς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Λίγκα Προφεσιονάλ, μετά και το 2-2 της περασμένης εβδομάδας στην έδρα της Ιντεπεντιέντε, σε ένα ντέρμπι στο οποίο η ομάδα του 41χρονου Σεμπαστιάν Μπατάγλια βρέθηκε δύο φορές μπροστά στο σκορ και στο οποίο όμως δεν κατέφερε τελικά να πανηγυρίσει το τρίποντο. Σκόρερ δις ο Μπενεντέτο, στο δέκατο έβδομο λεπτό με πέναλτι και στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄), ενώ τα τέρματα της Ιντεπεντιέντε στο τριάντα ένα και το ογδόντα. Άξιο αναφοράς πάντως, πως η Μπόκα Τζούνιορς έπαιζε από το εβδομηκοστό λεπτό με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του τιμωρημένου για σήμερα, Κολομβιανού αριστερού μπακ Φάμπρα, έχοντας προηγηθεί, το 1-1 της πρεμιέρας στο «Μπομπονέρα» με την Κολόν, το 2-1 στην έδρα της Αλντοσίβι και το 2-1 φιλοξενώντας την Ροζάριο. Πέρα της Λίγκα Προφεσιονάλ πάντως, αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη Μπόκα Τζούνιορς και στο κύπελλο, εκεί όπου επικράτησε 4-1 στο ουδέτερο «Χοσέ Αμαλφιτάνι», την έδρα της Βέλεζ, της 6ης κατηγορίας Σεντράλ Κόρδοβα Ροζάριο και προκρίθηκε στον 2ο γύρο της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Στον αντίποδα, έξι βαθμοί για την Ουρακάν, η οποία μετά το εντός 1-0 της πρεμιέρας σε βάρος της Λανούς, επέστρεψε στα τρίποντα την περασμένη εβδομάδα, με το 2-0 φιλοξενώντας στο «Τομάς Αντόλφο Ντουκό» την Βέλεζ. Ένα ματς, το οποίο «καθάρισε» ουσιαστικά σε ένα πεντάλεπτο λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, καθώς πήρε αριθμητικό προβάδισμα στο τριάντα έξι, άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο τριάντα οκτώ και έφτασε στο 2-0 στο σαράντα. Δύο ήττες πάντως, ενδιάμεσα των νικών που προαναφέρθηκαν, με 2-3 αρχικά φιλοξενώντας την Εστουδιάντες, ενώ «θύμα» ανατροπής στην συνέχεια στο 1-2 στην έδρα της Αρσενάλ. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-0 για τη Μπόκα Τζούνιορς το 2020, ενώ δύο λευκές ισοπαλίες, το 2016 και το 2019, σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ουρακάν.

Αήττητη η Μπόκα Τζούνιορς σε πέντε επίσημα ματς στο 2022 σε όλες τις διοργανώσεις, με χαρακτηριστικό πάντως πως έχει δεχθεί σε όλα γκολ. Κάτι που δείχνει πως είναι ευάλωτη αμυντικά, παρά την ποιότητα και την ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα, ενώ σκληρός αντίπαλος η Ουρακάν, ειδικά όταν παίζει με τους «μεγάλους», με τον βαθμό δυσκολίας του σημερινού ματς να είναι μεγαλύτερος σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 332 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x