ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Γκιμαράες – Φαμαλικάο

Πορτογαλία: Γκιμαράες – Φαμαλικάο
Spread the love

Μονομαχία με φόντο την 6η θέση, καθώς υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, με την Γκιμαράες, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα στην 7η, την στιγμή που η Φαμαλικάο έρχεται από τρία συνεχόμενα τρίποντα και έχει βρεθεί 11η, στοχεύοντας φυσικά στο κάτι παραπάνω.

Τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα για την Γκιμαράες, η οποία φαίνεται πως αποπροσανατολίστηκε μετά το προ τεσσάρων αγωνιστικών δραματικό 2-1 στο εντός έδρας ντέρμπι μίσους με την γειτονική Μπράγκα και η οποία «υποχώρησε» στην 7η θέση και το -12 από την πρώτη πεντάδα. Στόχος πλέον, τουλάχιστον προς ώρας, να προσπεράσει την Εστορίλ, που βρίσκεται ένα βαθμό παραπάνω, καθώς η 6η θέση υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει όπως προαναφέρθηκε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δύο ήττες στη Λισαβόνα, μετά το νικηφόρο ντέρμπι με τη Μπράγκα, το 0-1 από την ουραγό Μπελενένσες και το 0-3 της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Μπενφίκα, ενώ 1-3 ενδιάμεσα αυτών φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Αρούκα. Έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Γκιμαράες, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα στο «Αφόνσο Ενρίκες», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Εκ διαμέτρου αντίθετη, περνώντας στην άλλη πλευρά, η πορεία της Φαμαλικάο στις τρεις πρόσφατες αγωνιστικές, καθώς με ισάριθμα τρίποντα όχι μόνο βρέθηκε στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά πολύ πιθανό αν κάνει σήμερα το «καρέ» να υπάρχει και αλλαγή στόχων, με δεδομένο πως θα βρεθεί στο -2 από την Εστορίλ. Θριαμβευτικό 5-0 αρχικά στο εντός έδρας ντέρμπι παραμονής με την προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα Μορεϊρένσε, πολύτιμο 1-0 ακολούθως στη Μαδέιρα σε βάρος της τοπικής Μαρίτιμο, ενώ 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Τοντέλα. Ένα ματς μάλιστα, στο οποίο επικράτησε πιο εύκολα σε σχέση με αυτό που δείχνει το τελικό σκορ, παρά το γεγονός πως βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο εξηκοστό έβδομο και το εβδομηκοστό πρώτο λεπτό. Η μείωση του σκορ από την Τοντέλα στις καθυστερήσεις, με την Φαμαλικάο να εκμεταλλεύεται, χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει την επιτυχία της, πως η αντίπαλος της είχε το μυαλό στον ημιτελικό του κυπέλλου με την 2ης κατηγορίας Μάφρα, όπου με πιθανή πρόκριση θα γράψει ιστορία. Τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και έξι ήττες για την Φαμαλικάο, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για την Φαμαλικάο το 2021, ενώ 1-1 το 2020, σε δύο ματς την τελευταία δεκαετία με την Γκιμαράες στο «Αφόνσο Ενρίκες».

Ματς σαν το σημερινό στο «Αφόνσο Ενρίκες», σε προηγούμενα πρωταθλήματα, η Γκιμαράες εύκολα ή δύσκολα, τα κέρδιζε. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει φέτος, καθώς η ευάλωτη αμυντικά και απρόβλεπτη γενικότερα Γκιμαράες δεν εμπνέει ακόμα και εντός έδρας εμπιστοσύνη, ενώ έχει απέναντι της και μια ομάδα που φαίνεται πως έχει συνέλθει και έχει γίνει ιδιαίτερα απειλητική.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 343 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x