ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία Β΄: Κάζα Πία – Μάφρα   

Πορτογαλία Β΄: Κάζα Πία – Μάφρα   
Spread the love

Στην τελική ευθεία πλέον το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Πορτογαλίας, με την Κάζα Πία να ψάχνει το τρίποντο που όχι μόνο θα την εδραιώσει στην πρώτη θέση, αλλά θα την φέρει ταυτόχρονα και στο +8 από την Τσάβες και την Φεϊρένσε, την στιγμή που η Μάφρα έχει περισσότερο ρυθμιστικό ρόλο.

Τρία συνεχόμενα τρίποντα με το «επαγγελματικό» 1-0 για την Κάζα Πία, με τα οποία η «μικρή» ομάδα της Λισαβόνας διατηρήθηκε στην κορυφή και το +1 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Ρίο Άβε, μάλιστα με ένα ματς λιγότερο. Πρώτο εξ αυτών εντός με την Τροφένσε, στην συνέχεια φιλοξενώντας τη Νασιονάλ Μαδέιρα, ολοκληρώνοντας την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Σπόρτινγκ Κοβίλια με τέρμα του Ζοάο Βιέιρα τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Να σημειωθεί, πως οι δύο πρώτες ομάδες πανηγυρίζουν την απευθείας άνοδο και η τρίτη πάει σε μπαράζ, με την Κάζα Πία με νίκη σήμερα να πηγαίνει όπως προαναφέρθηκε στο +8 από την Τσάβες και την Φεϊρένσε που βρίσκονται στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Υπάρχει βέβαια και η 2η ομάδα της Μπενφίκα στην 3η θέση, αλλά δεν έχει δικαίωμα ανόδου. Δέκα νίκες και δύο ήττες για την Κάζα Πία, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα στο «Πίνα Μανίς», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα η Μάφρα, με το ρόλο της περισσότερο ρυθμιστικό, μετά και το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Πεναφιέλ, καθώς βρίσκεται αρκετά μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου, αλλά και στο +13 ταυτόχρονα από την επικίνδυνη ζώνη. Παρόλα αυτά, έκανε αισθητή την παρουσία της φέτος στην Πορτογαλία με την παρουσία της για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του κυπέλλου, εκεί πάντως όπου έχει δύσκολο έργο μετά το βαρύ 0-3 στην έδρα της Τοντέλα. Έξι νίκες, μία ισοπαλία και πέντε ήττες για τη Μάφρα, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Κάζα Πία, μία και για τη Μάφρα και δύο ισοπαλίες, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Πίνα Μανίς».

Ιδιαίτερα αποτελεσματική η Κάζα Πία στο γήπεδο της, εκτιμώντας πως θα θέλει το τρίποντο που θα της δώσει αέρα οκτώ βαθμών από την Τσάβες και την Φεϊρένσε, με τις οποίες μάλιστα θα έχει ντέρμπι ανόδου στις δύο αγωνιστικές που ακολουθούν. Η Μάφρα βέβαια δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά θα πρέπει και αυτή από την πλευρά της να μαζέψει τα κομμάτια της από το βαρύ 0-3 στον ημιτελικό του κυπέλλου από την Τοντέλα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 408 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x