ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Έβερτον Ντε Βίνια – Εστουδιάντες   

Κόπα Λιμπερταδόρες: Έβερτον Ντε Βίνια – Εστουδιάντες   
Spread the love

Στο «Σαουσαλίτο» της Βίνια Ντελ Μαρ η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην τοπική Έβερτον και την Εστουδιάντες για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στη Λα Πλάτα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Τέσσερα επίσης τα ζευγάρια στην συγκεκριμένη φάση, με τις νικήτριες ομάδες να προκρίνονται φυσικά στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ οι ομάδες που θα αποκλειστούν «υποβιβάζονται» σε αυτούς του Σουνταμερικάνα.

Πρόκριση σε βάρος της Μονάγκας στον προηγούμενο γύρο για την Έβερτον, καθώς η ομάδα της Βίνια Ντελ Μαρ επιβεβαίωσε στο συγκεκριμένο ζευγάρι τον τίτλο του φαβορί. Πιο συγκεκριμένα, 3-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Σασουσαλίτο», βάζοντας φυσικά τα θεμέλια της πρόκρισης, την οποία πανηγύρισε τελικά παρά το 0-1 στον επαναληπτικό στην Βενεζουέλα. Εντός συνόρων, στην 10η θέση και το -5 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Νιουμπλένσε, μετά το πρόσφατο 1-1 φιλοξενώντας την Κουρικό. Στην αντίπερα όχθη, δεύτερος συνεχόμενος αντίπαλος από την Χιλή στα προκριματικά για την Εστουδιάντες, μετά την ανατροπή που πραγματοποίησε η ομάδα της Λα Πλάτα στον προηγούμενο γύρο με την Άουνταξ Ιταλιάνο. Ήττα με 0-1 στο πρώτο ματς, αλλά δραματικό σε εξέλιξη 2-0 στον επαναληπτικό στη Λα Πλάτα, ενώ στην κορυφή του 2ου ομίλου της Λίγκα Προφεσιονάλ μετά την ολοκλήρωση των πέντε πρώτων αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Προϊστορία: Ισοπαλία με 1-1 για την Έβερτον το 2009 με τη Λανούς, στην φάση των ομίλων τότε του Κόπα Λιμπερταδόρες, στο μοναδικό εντός έδρας ματς της ιστορίας της με ομάδα από την Αργεντινή. Δύο νίκες και τρεις ήττες για την Εστουδιάντες, προσθέτοντας φυσικά και το 0-1 από την Άουνταξ Ιταλιάνο στον 2ο προκριματικό της φετινής διοργάνωσης, στις πέντε προηγούμενες επισκέψεις της στην Χιλή.

Φαβορί για την πρόκριση στο συγκεκριμένο ζευγάρι η Εστουδιάντες. Παρόλα αυτά, δεν έπεισε στην πρόσφατη επίσκεψη της στην Χιλή με την Άουνταξ Ιταλιάνο, ενώ πήρε την πρόκριση με το στανιό στον επαναληπτικό.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 377 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x