ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa League

Γιουρόπα Λιγκ: Ρέιντζερς- Ερυθρός Αστέρας

Γιουρόπα Λιγκ: Ρέιντζερς- Ερυθρός Αστέρας
Spread the love

Στην Γλασκόβη η Ρέιντζερς υποδέχονται τον Ερυθρό Αστέρα με τους γηπεδούχους να μπαίνουν στο ματς με τον “αέρα” του φαβορί εξαιτίας κυρίως την εντυπωσιακής πρόκρισης που πέτυχαν στον προηγούμενο γύρο εις βάρος της Ντόρτμουντ.

Ο Τζιοβάνι Ντε Μπρόνκχορστ επιμένει πως οι παίκτες του δεν θα μπούνε με αλαζονικό στιλ στο παιχνίδι απόψε επειδή ακριβώς στον προηγούμενο γύρο άφησαν εκτός διοργάνωσης την Ντόρτμουντ του Χάαλαντ και των υπολοίπων αστεριών που έχει στην διάθεση της η ομάδα από την Βεστφαλία.

Μην ξεχνάμε πως στα γενέθλια για τα 150 χρόνια του συλλόγου που συμπληρώνονται φέτος η ομάδα βρίσκεται για 3η διαδοχική φορά στους “16” του θεσμού και 14 χρόνια μετά την τελευταία τους παρουσία σε έναν τελικό Κυπέλλου Ευρώπης ( είχαν χάσει από την Ζενίτ 2-0 το 2007/08) θέλουν φέτος να πάνε πάλι μέχρι τέλους και να μην την πατήσουν ξανά στην ίδια φάση όπως έγινε τα τελευταία δυο χρόνια με ¨θύτες” την Λεβερκουζεν και την Σλάβια Πράγας.

Επίσης φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια ακριβώς από την τελευταία και μοναδική φορά που οι “Διαμαρτυρόμενοι” κατέκτησαν έναν ευρωπαϊκό τίτλο το 1972 απέναντι στην Ντιναμό Μόσχας με 3-2 στον τελικό, τότε, του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Οι Σέρβοι επίσης για πρώτη φορά φέτος μετά από 30 ολόκληρα χρόνια βρίσκονται στους “16” μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τερμάτισαν 1οι στον όμιλο τους μπροστά από την Μπράγκα και την Μίτιλαντ και είναι χαρακτηριστικό πως είναι αήττητοι εδώ και 16 ματς σε όλες τις διοργανώσεις αφού η τελευταία τους ήττα είχε έλθει στις αρχές Νοεμβρίου από τους Δανούς στο γκρουπ.

Επίσης μπορεί να μην έχουν καλή παράδοση στην Σκωτία αλλά πάνε με καλή ψυχολογία στο αποψινό ματς αφού ήταν αήττητοι και στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια τους στον όμιλο με απολογισμό: 1-2-0.

Προϊστορία: Οι φιλοξενούμενοι έχουν κερδίσει μόλις 1/6 παιχνίδια τους στην Ευρώπη σε Σκοτσέζικο έδαφος και αυτό το 2ιπλο είχε έλθει στο μακρινό 1961 επί της Χιμπέρνιαν για το Ιντερτότο.

Οι 3/4 πιο πρόσφατες “επισκέψεις” τους στο Ibrox έχουν συνδυαστεί με ήττες με πιο πρόσφατο το 1-0 τον Αύγουστο του 2007 για τα πλέι οφ του Champions League.

* Με 50.000 κόσμου στις εξέδρες του Ibrox οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί αλλά το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι στο Goal αφού οι μεν “Διαμαρτυρόμενοι” έχουν κρατήσει μηδέν παθητικό μόλις στα 10/14 εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια τους και οι δε Σέρβοι έχουν φέρει 4/5 τέτοια στα αντίστοιχα δικά τους στον θεσμό.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal

(Visited 648 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x