ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa League

Γιουρόπα Λιγκ: Σεβίλλη- Γουέστ Χαμ

Γιουρόπα Λιγκ: Σεβίλλη- Γουέστ Χαμ
Spread the love

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες μπαίνοντας στο αεροπλάνο για την Ανδαλουσία γνωρίζουν πως η αποστολή τους απόψε στο Σάντσεθ Πιθχουάν δεν θα είναι εύκολη αφού η αντίπαλος τους έχει όνομα βαρύ σαν ιστορία που λέει και το λαϊκό άσμα στην διοργάνωση ενώ έχει να χάσει μπροστά στο κοινό της εδώ για τον θεσμό από το 2014!

Η ομάδα του Λοπετέγι εντός έδρας έχει κερδίσει 7/10 πιο πρόσφατα παιχνίδια της ενώ έχει χάσει μόλις 1/18 από την εκκίνηση της φετινής σαιζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Την ίδια ώρα έχουν κρατήσει εφτά clean sheets ενώ στην εν λόγω διοργάνωση, την οποία και έχουν κερδίσει έξι φορές εκ των οποίων τις τέσσερις από το 2014/15 μέχρι και το 2019/20, είναι αήττητοι στην έδρα τους για 17 διαδοχικά παιχνίδια από το τις 13/03/14 όταν είχαν ηττηθεί από την άσπονδη συμπολίτισσα της Μπέτις (0-2).

Στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν άντεξε να κυνηγά την πρωτοπόρο Ρεάλ αλλά έχει εδραιωθεί στην 2η θέση κάνοντας μια μικρή “κοιλιά” που μεταφράζεται σε 3/10 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Οι: Λαμέλα, Μαρσιάλ, Ρέκικ και ο Ντιλεϊνι είναι εκτός.

Τα “σφυριά” έφτασαν να παίζουν στην Ευρώπη Μάρτιο μήνα για 1η φορά στην ιστορία τους και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα μεγάλο επίτευγμα και μεγαλώνει το κλαμπ.

Την ίδια ώρα διεκδικεί με αξιώσεις την 4η θέση στην βαθμολογία της Premier League που σημαίνει έξοδο στο Champions League στόχος που αν επιτευχθεί θα συμβεί επίσης για “παρθενική” φορά στην ιστορία του συλλόγου και θα απογειώσει τους Λονδρέζους.

Στην παρούσα φάση είναι στην 6η θέση και στο -3 από την 4η Άρσεναλ με τρία ματς ωστόσο περισσότερα από τους “κανονιέρηδες”.

Εκτός δράσης είναι οι: Μπόουβεν, Ογκμπόνα και ο Βλαντιμίρ Κουφάλ για τους φιλοξενούμενους.

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ξανά στα Κύπελλα Ευρώπης.

* Το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι στον Άσο ( 2,30) αφού εκτιμώ πως οι γηπεδούχοι μπορεί να μην βρίσκονται και στα καλύτερα τους αλλά μέσα στην έδρα τους και σε έναν θεσμό που νιώθουν σαν το σπίτι τους έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι της άπειρης και άμαθης στην Ευρώπη Γουέστ Χαμ που δεν έχει συνηθίσει να παίζει Μάρτη μήνα σε τέτοιους ρυθμούς.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1

(Visited 687 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x