ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Άγιαξ- Μπενφίκα

Τσάμπιονς Λιγκ: Άγιαξ- Μπενφίκα
Spread the love

Ακουστε την ανάλυση του αγώνα

Στο Άμστερνταμ ο Άγιαξ φιλοξενεί την Μπενφίκα με τις δυο ομάδες να έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από το 2-2 του πρώτου αγώνα.

Ο Άιαντας να είναι το φαβορί με βάση τις άριστες εντυπώσεις που άφησε νωρίτερα στην φάση των ομίλων αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι “Αετοί της Λισσαβόνας” παίζουν απόψε της τελευταία τους ζαριά έχοντας μείνει εκτός διεκδίκησης του εγχώριου πρωταθλήματος μια διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι “μονόδρομος”.

Η ομάδα του Έρικ Ντε Χάγκ πραγματικά εντυπωσίασε στην φάση των ομίλων αφού όχι μόνο κέρδισε όλα τα ματς , απέναντι σε ομάδες όπως η Ντόρτμουντ, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Μπεσίκτας, αλλά πρόσφερε γκολ και θέαμα και σχεδόν σε όλα αυτά τα παιχνίδια της.

Αν υπολογίσουμε τα δυο γκολ που σκόραρε ο Άγιαξ απέναντι στην Μπενφίκα στην Λισαβόνα θα δούμε πως έχουν πετύχει στο σύνολο 22 γκολ στα εφτά φετινά παιχνίδια τους στον θεσμό ενώ διαθέτουν και τέσσερις διαφορετικούς παίκτες με διψήφιο αριθμό τερμάτων στην τρέχουσα σαιζόν.

Πιο συγκεκριμένα ο Τάντιτς έχει 16, ο Αλέρ 13, ο Μπέρχαζ 12 και ο Άντονι 10.

Πρόβλημα με τους τερματοφύλακες καθώς και ο Πάσβιρ και ο Στεκέλενμπουργκ είναι εκτός δράσης και ως εκ τούτου κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει απόψε ο Ονανά.

Οι φιλοξενούμενοι παίζουν απόψε το τελευταίο τους χαρτί αναφορικά με μια διάκριση στην τρέχουσα σαιζόν αφού στο εγχώριο πρωτάθλημα μετά και την νέα γκέλα που υπέστησαν απέναντι στην αδύναμη Βιζέλα (1-1) έχουν μείνει 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Πόρτο ενώ δύσκολα θα διεκδικήσουν και την 2η θέση όντας στο πλην έξι ήδη από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Στην εκ ορισμού δύσκολη απόψε αποστολή τους οι Πορτογάλοι δεν θα υπολογίζουν και πάλι στις υπηρεσίες των: Βερισίμο- Σεφέροβιτς.

Προϊστορία: 2-2-1 υπέρ του Άγιαξ η μεταξύ τους παράδοση σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια.

* Οι πρωτοπόροι του Ολλανδικού πρωταθλήματος έχουν πετύχει από 4 γκολ στο κάθε ένα από τα δυο πιο πρόσφατα εντός έδρας ευρωπαϊκά τους παιχνίδια και εκτιμώ πως είναι το μεγάλο φαβορί για την νίκη και απόψε απέναντι σε μια ντεφορμέ και με ελλείψεις Μπενφίκα η οποία έχει χάσει στα 5/6 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια της στα νοκ άουτ και γενικά αριθμεί μόλις μια εκτός έδρας νίκη στα τελευταία δεκατέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια της στην διοργάνωση.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1+ Over 2,5

(Visited 639 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x