ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Δε Στρόνγκεστ – Κατόλικα Κίτο

Κόπα Λιμπερταδόρες: Δε Στρόνγκεστ – Κατόλικα Κίτο
Spread the love

Στο «Ερνάντο Σίλες» της Λα Παζ, η δεύτερη κόντρα ανάμεσα στην Δε Στρόνγκεστ και την Κατόλικα Κίτο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το προ μίας εβδομάδας 0-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Κυρίαρχος στο πρώτο ματς η Κατόλικα, βλέποντας όμως την ομάδα του Κίτο να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί τόσο την υπεροχή της όσο και τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Μεγάλη ανατροπή για την Δε Στρόνγκεστ στον 2ο προκριματικό γύρο σε βάρος της Πλάσα Κολόνια, καθώς μετά το 0-2 του πρώτου αγώνα στο θρυλικό «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο, κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο υψόμετρο της πρωτεύουσας Λα Παζ και να επικρατήσει 3-0 στον επαναληπτικό στο «Ερνάντο Σίλες». Στην άλλη πλευρά, δεύτερος συνεχόμενος αντίπαλος για την Κατόλικα στα προκριματικά της φετινής διοργάνωσης με ομάδα της Βολιβίας, καθώς στον προηγούμενο γύρο βρέθηκε αντιμέτωπη και ξεπέρασε το αντίπαλο δέος της Δε Στρόνγκεστ, τη Μπολίβαρ. Πιο συγκεκριμένα, 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Ερνάντο Σίλες» της Λα Παζ, ενώ 2-0 για την Κατόλικα στον επαναληπτικό στο Κίτο.

Προϊστορία: Οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για την Δε Στρόνγκεστ, σε 10 ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες του Εκουαδόρ. Επικράτηση με 3-1 για την Κατόλικα το 2017 σε βάρος της Πετρολέρο Γιακουίμπα, ενώ 1-1 με τη Μπολίβαρ στον 2ο προκριματικό γύρο της φετινής διοργάνωσης, στις δύο προηγούμενες επισκέψεις της στην Βολιβία.

Το μεγάλο υψόμετρο και η καλή προϊστορία φιλοξενώντας ομάδες του Εκουαδόρ, οι σύμμαχοι της Δε Στρόνγκεστ στον σημερινό επαναληπτικό. Παρόλα αυτά, πολύ σκληρός αντίπαλος η Κατόλικα, η οποία μάλιστα μένοντας όρθια στη Λα Παζ στον προηγούμενο γύρο με τη Μπολίβαρ, έδειξε πως δεν επηρεάζεται από το μεγάλο υψόμετρο, καθώς υπάρχουν ανάλογες συνθήκες και στο Κίτο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 301 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x