ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Τζούνιορ – Λα Εκιδάδ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Τζούνιορ – Λα Εκιδάδ
Spread the love

Στο «Μετροπολιτάνο» της Μπαρανκίγια ο δεύτερος «εμφύλιος» της Κολομβίας ανάμεσα στην τοπική Τζούνιορ και τη Λα Εκιδάδ για τον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το προ μίας εβδομάδας 0-0 στην πρώτη μονομαχία τους στη Μπογκοτά.

Αξίζει να τονιστεί, πως στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Πιο απειλητική και με σημαντικές ευκαιρίες η Τζούνιορ στην πρώτη μονομαχία τους στη Μπογκοτά, αδυνατώντας όμως να πετύχει κάποιο ή κάποια τέρματα.

Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους, μεγαλύτερο και πολύ υπολογίσιμο μέγεθος στην Κολομβία σε σχέση με την σημερινή της αντίπαλο η Τζούνιορ, με την ομάδα της Μπαρανκίγια να μετράει εννέα πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και ισάριθμα Σούπερ Καπ, ενώ φιναλίστ του Κόπα Σουνταμερικάνα το 2018. Χαρακτηριστικό επίσης, όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα Απερτούρα, πως δεν έχει ισοπαλία μετά την ολοκλήρωση 10 αγωνιστικών (6-0-4), ενώ βρίσκεται στην 5η θέση και το -5 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Μιγιονάριος, ερχόμενη από τρία σερί τρίποντα. Πιο πρόσφατο εξ αυτών το εντός 3-1 σε βάρος της νεοφώτιστης Ουνιόν Μαγκνταλένα, έχοντας προηγηθεί, το 1-0 φιλοξενώντας την Αμέρικα Κάλι και το 2-0 στην έδρα της Ντεπόρτες Τολίμα.

Στον αντίποδα, ένα κύπελλο Κολομβίας, το 2008, είναι ότι έχει να επιδείξει από πλευράς τίτλων η «μικρή» ομάδα της Μπογκοτά, η οποία βρίσκεται φυσικά στην σκιά των δύο μεγάλων, Μιγιονάριος και Σάντα Φε. Παρόλα αυτά, η Λα Εκιδάδ έχει ορθώσει ανάστημα και έχει ανεβάσει το ταβάνι της τα τελευταία χρόνια, βλέποντας όχι μόνο να είναι ανταγωνιστική, έστω και αν δεν καταφέρνει να φτάσει σε κάποιο τίτλο, αλλά και να παίζει ρυθμιστικό ρόλο στις διοργανώσεις της Κολομβίας. Όσον αφορά το φετινό Απερτούρα, στην 12η θέση και το -2 από την πρώτη οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ, μετά το πρόσφατο 1-1 φιλοξενώντας την Πατριότας.

Προϊστορία: Εννέα νίκες για την Τζούνιορ και τέσσερις ισοπαλίες, σε 13 ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Λα Εκιδάδ, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα η Τζούνιορ, ενώ ανώτερη αλλά άστοχη στον πρώτο αγώνα στη Μπογκοτά, εκτιμώντας πως έχει δίκαια τον τίτλο του φαβορί, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, στον σημερινό επαναληπτικό. Πέρα από τα παραπάνω, σύμμαχος της και η προϊστορία, καθώς δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην ιστορία της στη Μπαρανκίγια από τη «μικρή» ομάδα της Μπογκοτά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 286 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x