ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ντεπορτίβο Κάλι – Ατλέτικο Νασιονάλ    

Κολομβία: Ντεπορτίβο Κάλι – Ατλέτικο Νασιονάλ    
Spread the love

H δεύτερη χρονικά και σπουδαιότερη ταυτόχρονα αναμέτρηση του σημερινού προγράμματος του πρωταθλήματος Απερτούρα, από την στιγμή που βρίσκονται αντιμέτωπες η πρωταθλήτρια Ντεπορτίβο Κάλι και η κυπελλούχος Ατλέτικο Νασιονάλ.

Δύο συνεχόμενες ήττες για τη Ντεπορτίβο Κάλι, με 0-1 αρχικά στο ντέρμπι μίσους φιλοξενώντας την συμπολίτισσα Αμέρικα και το ίδιο σκορ ακολούθως την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Μπουκαραμάνγκα, με τις οποίες «υποχώρησε» ακόμα περισσότερο βαθμολογικά. Έντονος πλέον ο προβληματισμός για την εικόνα της πρωταθλήτριας Κολομβίας, καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση του Απερτούρα και φαίνεται δύσκολο, τουλάχιστον βάσει των τωρινών δεδομένων, να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα και τα πλέι οφ για να υπερασπιστεί φυσικά τον τίτλο της. Έντονος και ο προβληματισμός επίσης για τον Ραφαέλ Ντουνταμέλ, αλλά παρά τις πιέσεις του κόσμου, η διοίκηση στηρίζει προς ώρας τον 49χρονο προπονητή από την Βενεζουέλα. Μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες για τη Ντεπορτίβο Κάλι, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, δύο συνεχόμενα τρίποντα για την Ατλέτικο Νασιονάλ, τα οποία ήταν πολύτιμα τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά για την κυπελλούχο Κολομβίας. Επικράτηση με 2-0 αρχικά στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Μεντεγίν, ως τυπικά γηπεδούχος, καθώς το «Ατανάσιο Χιραρντότ» αποτελεί κοινή έδρα με τη «μισητή» της συμπολίτισσα και 3-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Τζαγκουάρες, ανεβαίνοντας στην 2η θέση και το -3 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Μιγιονάριος. Πέρα από τα παραπάνω όμως, με τις δύο αυτές νίκες μετρίασε τις εντυπώσεις ή «έσβησε» αν προτιμάτε, τον αποκλεισμό από την Ολίμπια (Παραγουάη) στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες (1-3, 1-1). Πλασέ από το ύψος περίπου του πέναλτι από τον Μπαρέρα στο ματς με την Τζαγκουάρες και 1-0 στο είκοσι δύο, βλέποντας όμως την αντίπαλο της να ισοφαρίζει κόντρα στην ροή του αγώνα στο πεντηκοστό ένατο λεπτό. Παρόλα αυτά, ασφυκτική η πίεση της στο τελευταίο ημίωρο του ματς, φτάνοντας δίκαια στο 3-1, από αυτογκόλ των φιλοξενούμενων στο εβδομήντα εννέα και προβολή του Μπλάνκο σε άδειο σχεδόν τέρμα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για την Ατλέτικο Νασιονάλ, σε πέντε ματς στο Απερτούρα μακριά από το «Ατανάσιο Χιραρντότ», ενώ αγώνας δρόμου για τον επιθετικό Ντούκε.

Προϊστορία: Δέκα νίκες για την πρωταθλήτρια Κολομβίας, πέντε για την Ατλέτικο Νασιονάλ και ισάριθμες ισοπαλίες, στις 20 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο τη Ντεπορτίβο Κάλι, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Σούπερ Καπ).

Πολλά τα θέματα στη Ντεπορτίβο Κάλι, με το timing μάλιστα να είναι κακό, καθώς απέναντι της βρίσκεται η «μεγάλη» Ατλέτικο Νασιονάλ, η οποία ποτέ δεν δείχνει αδιαφορία και η οποία με την ποιότητα και τον κυνισμό της μπορεί να εκμεταλλευτεί το παραμικρό. Επιλογή μεγάλου ρίσκου το «διπλό», η τιμή του οποίου βάσει των παραπάνω αξίζει ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  2

(Visited 318 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x