ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Αίγυπτος – Σενεγάλη    

Προκριματικά Μουντιάλ: Αίγυπτος – Σενεγάλη    
Spread the love

Τεράστιο ματς στο Κάιρο, το οποίο είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Σενεγάλη για τη νοκ άουτ φάση των προκριματικών, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί και μια άτυπη ρεβάνς, καθώς οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του πρόσφατου Κόπα Άφρικα, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι λύγισαν τους «Φαραώ» στα πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί, πως έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Πέντε συνολικά τα ζευγάρια στην συγκεκριμένη φάση, με τις ισάριθμες νικήτριες αυτών να παίρνουν την πρόκριση για το Μουντιάλ, με τα υπόλοιπα να είναι το Μάλι – Τυνησία, το Κονγκό – Μαρόκο, το Καμερούν – Αλγερία και το Γκάνα – Νιγηρία.

Πολλά παράπονα και έντονη κριτική τόσο για τον 69χρονο Πορτογάλο, Κάρλος Κεϊρόζ όσο και για τους περισσότερους παίκτες και για την εικόνα τους με το εθνόσημο πριν το πρόσφατο Κόπα Άφρικα, τα οποία εντάθηκαν μετά το 0-1 της πρεμιέρας από τη Νιγηρία. Οι «Φαραώ» όμως και ειδικά ο Σαλάχ φρόντισαν να δώσουν τις «απαντήσεις» τους, καθώς ποτέ δε μπορείς να υποτιμήσεις την επτά φορές πρωταθλήτρια Αφρικής. Δύο δύσκολες νίκες στην συνέχεια στον όμιλο, με 1-0 τόσο σε βάρος της Γουινέα Μπισάου όσο και του Σουδάν, ενώ πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι στην φάση των «16» σε βάρος της Ακτής Ελεφαντοστού. Επικράτηση με 2-1 ακολούθως στην παράταση στα προημιτελικά με το Μαρόκο, ενώ η διαδικασία των πέναλτι τόσο στον ημιτελικό με το Καμερούν, όσο και στον τελικό με την Σενεγάλη, στις οποίες πάντως οι «Φαραώ» στάθηκαν τυχερή μόνο στην πρώτη εξ αυτών.

Στην αντίπερα όχθη, καθαρά «επαγγελματικές» εμφανίσεις για την Σενεγάλη στην φάση των ομίλων στο Κόπα Άφρικα, εκεί όπου φάνηκε πρωτίστως πως παίζει για να κρατήσει το μηδέν και στην συνέχεια να «χτυπήσει» από την στιγμή που έχει την τύχη να έχει αιχμή του δόρατος τον Μανέ. Ο 29χρονος επιθετικός της Λίβερπουλ σκόρερ του 1-0 της πρεμιέρας με την Ζιμπάμπουε με πέναλτι στις καθυστερήσεις, ενώ 0-0 ακολούθως τόσο με την Γουινέα όσο και το Μαλάουι. Όσον αφορά τα νοκ άουτ, πριν φυσικά την επικράτηση της στην διαδικασία των πέναλτι στον τελικό με τους «Φαραώ», 2-0 στους «16» με το Πράσινο Ακρωτήριο, 3-1 στα προημιτελικά με την Ισημερινή Γουινέα, ενώ 3-1 και στα ημιτελικά με τη Μπουρκίνα Φάσο.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχους τους «Φαραώ».

Λεπτές οι ισορροπίες στο συγκεκριμένο ζευγάρι, στο οποίο η πρόκριση  θα κριθεί, λογικά, στις λεπτομέρειες. Μία εξ αυτών, ο παράγοντας έδρα και κατά πόσο θα μπορέσουν οι δύο ομάδες να τον εκμεταλλευτούν. Επιλογή μεγάλου ρίσκου ο «άσος», εκτιμώντας πως αν η Αίγυπτος δεν πάρει το ματς στο Κάιρο, θα πρέπει να ξεπεράσει τα αγωνιστικά της στάνταρ στον επαναληπτικό στην Σενεγάλη.

Εκτίμηση:  1

(Visited 217 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x