ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Καμερούν – Αλγερία   

Προκριματικά Μουντιάλ: Καμερούν – Αλγερία   
Spread the love

Στο «Όμνισοπ» της Ντουάλα, η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στο Καμερούν και την Αλγερία για τη νοκ άουτ φάση των προκριματικών του Μουντιάλ, με τον επαναληπτικό την Τετάρτη που μας έρχεται στο «Μουσταφά Τσακέρ» της Μπλίντα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Πέντε συνολικά τα ζευγάρια στην συγκεκριμένη φάση, με τις ισάριθμες νικήτριες αυτών να παίρνουν την πρόκριση για το Μουντιάλ, με τα υπόλοιπα να είναι το Μάλι – Τυνησία, το Κονγκό – Μαρόκο, το Αίγυπτος – Σενεγάλη και το Γκάνα – Νιγηρία.

Αποτυχία σίγουρα για το Καμερούν το ότι δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο στο Κόπα Άφρικα που διοργάνωσε πρόσφατα, με δεδομένο πλέον πως η πρόκριση στο Μουντιάλ, αν βέβαια ξεπεράσει το εμπόδιο της Αλγερίας θα μετριάσει τις εντυπώσεις. Το μάρμαρο όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις «πλήρωσε» ο 60χρονος Πορτογάλος, Τόνι Κονσεϊσάο, με αντικαταστάτη του και αυτόν που καλείται να βάλει και πάλι το Καμερούν στο δρόμο των επιτυχιών, τον παλιό «αστέρα» και κάτοχο ενός Κόπα Άφρικα, ως παίκτης βέβαια, Ρίγκομπερτ Σονγκ. Όσον αφορά το πρόσφατο Κόπα Άφρικα, 2-1 στην πρεμιέρα με τη Μπουρκίνα Φάσο,  4-1 ακολούθως με την Αιθιοπία και 1-1 με το Πράσινο Ακρωτήριο, ενώ 2-1 στην φάση των «16» με τις Νήσους Κομόρες και 2-0 στα προημιτελικά με την Γκάμπια. Άδοξο τέλος στα ημιτελικά, καθώς το Καμερούν αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Αίγυπτο, ενώ στην 3η θέση στο «μικρό τελικό» με τη Μπουρκίνα Φάσο μετά την ίδια διαδικασία, αφού προηγουμένως επέστρεψε στο τελευταίο εικοσάλεπτο από 0-3.

Στον αντίποδα, απογοητευτική η εικόνα της Αλγερίας στο πρόσφατο Κόπα Άφρικα, καθώς αποκλείστηκε στην φάση των ομίλων, όντας η κάτοχος του τροπαίου. Πιο συγκεκριμένα, 0-0 στην πρεμιέρα με την Σιέρα Λεόνε, 0-1 ακολούθως από την Ισημερινή Γουινέα, ενώ 1-3 από την Ακτή Ελεφαντοστού, σημειώνοντας πάντως, πως ο 46χρονος Τζαμέλ Μπελμαντί παρά την έντονη κριτική που υπάρχει παρέμεινε στον πάγκο και για τις δύο κρίσιμες μονομαχίες των προκριματικών του Μουντιάλ με το Καμερούν.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 για το Καμερούν το 2017, στο μοναδικό του επίσημο ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Αλγερία και πάλι τότε στα πλαίσια προκριματικών του Μουντιάλ.

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, αλλά και στην ομάδα που δείχνει, τουλάχιστον κατά την προσωπική μου γνώμη, να έχει τα λιγότερα θέματα εκ των δύο. Πέρα από τα παραπάνω, η «εμβληματική» φιγούρα, τουλάχιστον για τους παλαιότερους που τον θυμούνται με την φανέλα με το εθνόσημο, του Ρίγκομπερτ Σονγκ, μπορεί να αφυπνίσει τους γηπεδούχους, ενώ πολύ πιθανό το ότι ο Μπελμαντί παρέμεινε στον πάγκο να διατηρήσει και την ατμόσφαιρα που υπάρχει στους Αλγερινούς.

Εκτίμηση:  1

(Visited 268 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x