ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Ονδούρα – Μεξικό

Προκριματικά Μουντιάλ: Ονδούρα – Μεξικό
Spread the love

Δύο αγωνιστικές για το φινάλε του προκριματικού ομίλου της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής και μονόπλευρο, θεωρητικά, το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, καθώς μόνος στόχος για την Ονδούρα να πετύχει την πρώτη της νίκη, την στιγμή που με τρίποντο το Μεξικό θα βρεθεί, αν δεν έχει κερδίσει νωρίτερα η Κόστα Ρίκα, στο Μουντιάλ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου παίρνουν την απευθείας πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 4η θέση θα πάει σε μπαράζ. Στην 1η θέση με 25 βαθμούς η ομάδα του Καναδά, ακολουθούν ΗΠΑ και Μεξικό με 22, στην 4η η Κόστα Ρίκα με 19, στην 5η με ένα λιγότερο ο Παναμάς, στην 6η το Ελ Σαλβαδόρ με 10, στην προτελευταία η Τζαμάικα με 8, ενώ ουραγός χωρίς νίκη και με μόλις 4 η Ονδούρα.

Ουραγός και μοναδική ομάδα χωρίς τρίποντο στον όμιλο η ομάδα της Ονδούρας, η οποία πάντως έκανε μεγάλη ζημιά την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα του Παναμά, καθώς με το μεταξύ τους 1-1 έριξε τους γηπεδούχους στην 5η θέση. Πίσω στο σκορ στο ματς στον Παναμά στο είκοσι τρία, με την Ονδούρα όμως να «τιμωρεί» τους γηπεδούχους με κοντινή κεφαλιά του Λόπες, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο εξηκοστό πέμπτο λεπτό. Ευκαιρίες και ένα δοκάρι στην συνέχεια μέχρι το φινάλε για τον Παναμά, με την Ονδούρα όμως αντέχει την πίεση και να κάνει μεγάλη ζημιά όπως προαναφέρθηκε στους γηπεδούχους.

Στην αντίπερα όχθη, λευκή ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας στο «Αζτέκα» τις ΗΠΑ, με το αποτέλεσμα αυτό να διατηρεί το Μεξικό στην 3η θέση, καθώς μειονεκτεί στην ισοβαθμία των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στο +3 από την 4η πλέον στον βαθμολογικό πίνακα, Κόστα Ρίκα. Με νίκη σήμερα το Μεξικό, εξασφαλίζει την πρόκριση, αν λίγες ώρες νωρίτερα η Κόστα Ρίκα δεν κερδίσει στο Ελ Σαλβαδόρ, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να περιμένει στο φινάλε, ειδικά αν οι Κοσταρικανοί έχουν πάρει σήμερα «διπλό».

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία, σε τρία ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο την Ονδούρα. Πιο συγκεκριμένα, 2-2 το 2013, 2-0 για το Μεξικό το 2015, ενώ 3-2 για την Ονδούρα το 2017.

Χωρίς νίκη στον όμιλο η ουραγός Ονδούρα, χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει πως δεν θα θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι και πως το Μεξικό θα κάνει παρέλαση.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 247 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x