ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Περού – Παραγουάη

Προκριματικά Μουντιάλ: Περού – Παραγουάη
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική στον προκριματικό όμιλο της Νότιας Αμερικής και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, με το Περού να φιλοξενεί την αδιάφορη Παραγουάη, ψάχνοντας το τρίποντο με το οποίο θα τερματίσει στην 5η θέση και θα διεκδικήσει στην συνέχεια την πρόκριση σε μπαράζ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Ήττα με 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο θρυλικό «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο από την Ουρουγουάη, με το Περού πλέον στην 5η θέση, έχοντας έντονα παράπονα για το γκολ που έπρεπε να μετρήσει στις καθυστερήσεις. Το θετικό πάντως για τον 64χρονο Αργεντινό, Ρικάρντο Γκαρέκα και τους «Ίνκας», πως κρατάνε σήμερα την τύχη στα χέρια τους, καθώς με νίκη δεν θα ενδιαφέρονται τι θα συμβαίνει ταυτόχρονα στα άλλα ματς. Σε περίπτωση ισοπαλίας, μπαίνει σε περιπέτειες, καθώς θα θέλει να μην κερδίσουν τόσο η Κολομβία όσο και η Χιλή. Η ήττα επίσης είναι το ακόμα χειρότερο σενάριο, καθώς θα πρέπει όχι μόνο να μην κερδίσει η Χιλή, αλλά να ηττηθεί η Κολομβία στην Βενεζουέλα. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, επικράτηση με 3-1 φιλοξενώντας το Εκουαδόρ, με την Παραγουάη αν αι αδιάφορη, να κάνει το καθήκον της στο τελευταίο της εντός έδρας ματς σε αυτά τα προκριματικά. Παρόλα αυτά, απογοητευτική στα περισσότερα ματς των προκριματικών και απόλυτα δίκαιος ο αποκλεισμός της, ενώ μόνος στόχος, αν βέβαια υπάρχει, να μην την βάλει πλάτη και η Βολιβία και τερματίσει στην προτελευταία θέση. Τιμωρημένοι για σήμερα, ο στόπερ Γκόμες, ο αριστερός μπακ Ριβέρος, ο μέσος Αλμιρόν.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για το Περού το 2015, στο μοναδικό ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Παραγουάη.

Χαμηλή η τιμή που συνοδεύει τους «Ίνκας», κάτι απόλυτα λογικό, από την στιγμή που με νίκη θα εξασφαλίζουν την 5η θέση.

Εκτίμηση:  1

(Visited 379 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x