ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Μπράγκα – Μπενφίκα    

Πορτογαλία: Μπράγκα – Μπενφίκα    
Spread the love

Μόνος στόχος για τη Μπράγκα στο πρωτάθλημα να διατηρήσει την 4η θέση, ενώ για τη Μπενφίκα να καταφέρει να «κλέψει» την 2η από την συμπολίτισσα Σπόρτινγκ, με τους γηπεδούχους και τους «αετούς» να έχουν στο μυαλό ταυτόχρονα και τις ευρωπαϊκές τους αναμετρήσεις με την Ρέιντζερς και τη Λίβερπουλ αντίστοιχα.

Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα για τη Μπράγκα, το προ 10 περίπου ημερών 2-1 στο Πορτιμάο σε βάρος της τοπικής Πορτιμονένσε, με το οποίο διατηρήθηκε στην 4η θέση και το +3 από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα και ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Ζιλ Βισέντε. Επιτυχία σίγουρα επίσης η πρόκριση που είχε προηγηθεί σε βάρος της Μονακό (2-0, 1-1), με αντίπαλο πλέον για τη Μπράγκα στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ την Ρέιντζερς, την οποία θα φιλοξενήσει στο «Μουνισιπάλ» την ερχόμενη Πέμπτη. Επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες για τη Μπράγκα, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα στο «Μουνισιπάλ», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, επικράτηση με 2-1 φιλοξενώντας την Εστορίλ, πιο εύκολα πάντως σε σχέση με αυτό που δείχνει το τελικό σκορ, με αυτό το προ 10 περίπου ημερών τρίποντο, να αποτελεί και το τελευταίο αγωνιστικό δείγμα της Μπενφίκα στο πρωτάθλημα. Πέρα του πρωταθλήματος πάντως, όπου παραμένει στο κυνήγι της Σπόρτινγκ, υπάρχει και το Τσάμπιονς Λιγκ, επιτυχία σίγουρα η πρόκριση σε βάρος του Άγιαξ (2-2, 1-0) και η παρουσία της  στα προημιτελικά. Σαφώς πιο δύσκολη πάντως η αποστολή της στα προημιτελικά, καθώς την Τρίτη που μας έρχεται φιλοξενεί τη Λίβερπουλ. Δέκα νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα για τη Μπενφίκα, σε 13 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Ντα Λουζ», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Μία νίκη για τη Μπράγκα, οκτώ για τη Μπενφίκα και μία ισοπαλία, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μουνισιπάλ».

Εντυπωσιακή αναμφίβολα η προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας για τη Μπενφίκα, καθώς δεν είναι λίγες οι οκτώ νίκες της στο «Μουνισιπάλ». Παρόλα αυτά, υπάρχουν και οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις για τις δύο ομάδες, ενώ υπήρχαν και διεθνείς και πιθανό να υπάρχει rotation και στις δύο πλευρές, κάτι που κάνει δύσκολη την προσέγγιση σημείου.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 413 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x