ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Κολόν Σάντα Φε – Πενιαρόλ   

Κόπα Λιμπερταδόρες: Κολόν Σάντα Φε – Πενιαρόλ   
Spread the love

Πρεμιέρα στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Κολόν Σάντα Φε να φιλοξενεί στο περιβόητο «κοιμητήριο των ελεφάντων» την σπουδαία Πενιαρόλ. Η μονομαχία των δύο ομάδων για τον 7ο όμιλο, τον οποίο συμπληρώνουν η Ολίμπια και η Σέρο Πορτένιο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Επικράτηση με 3-0 στον τελικό της περσινής Λίγκα Προφεσιονάλ για την Κολόν σε βάρος της Ράσινγκ, αποτέλεσμα που πέρα του τροπαίου, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Σάντα Φε να βρεθεί απευθείας στην φάση των ομίλων του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες. Όσον αφορά την φετινή διοργάνωση, ήττα με 1-3 την Παρασκευή που μας πέρασε φιλοξενώντας την Αλντοσίβι, με την Κολόν πλέον στην 5η θέση του 2ου ομίλου και στο -1 από την πρώτη τετράδα που συνεχίζει στα πλέι οφ. Στην άλλη πλευρά, πραγματικός «θρύλος» η σπουδαία Πενιαρόλ, η οποία έχει κατακτήσει 42 πρωταθλήματα, πέντε φορές το Κόπα Λιμπερταδόρες, με τελευταία το 1987, ενώ ήταν και ισάριθμες φορές φιναλίστ. Πρωταθλήτρια επίσης Ουρουγουάης, επιστρέφοντας στον θρόνο μετά από τρία χρόνια και μία διετία κυριαρχίας της «μισητής» Νασιονάλ, σημειώνοντας πάντως πως έχει ξεκινήσει πολύ μέτρια το φετινό Απερτούρα, καθώς βρίσκεται στην 10η θέση και με μόλις δύο νίκες σε επτά αγωνιστικές, μετά το πρόσφατο 0-0 στην έδρα της Ρεντίστας.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-1 το 2019 για την Κολόν σε βάρος της Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, στο μοναδικό εντός έδρας ματς της ιστορίας της με ομάδα της Ουρουγουάης. Πέντε νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 26 ήττες για την Πενιαρόλ, στις 36 προηγούμενες επισκέψεις της στην Αργεντινή.

Εκτίμηση μου, πως η πρόκριση και γενικότερα η κατάταξη σε αυτόν τον πολύ ισορροπημένο όμιλο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Επιλογή μεγάλου ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, αλλά και στο ότι αν θέλει η Κολόν να έχει ελπίδες θα πρέπει να πάρει το ματς, καθώς ακολουθούν οι δύο συνεχόμενες μονομαχίες της στην Παραγουάη, με την Ολίμπια και την Σέρο Πορτένιο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 376 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x