ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ντεπορτίβο Τάτσιρα – Παλμέιρας

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ντεπορτίβο Τάτσιρα – Παλμέιρας
Spread the love

Πρεμιέρα στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τη Ντεπορτίβο Τάτσιρα να φιλοξενεί στο «Πολιντεπορτίβο Ντε Πουέμπλο Νουέβο» του Σαν Κριστόμπαλ την κάτοχο του τροπαίου Παλμέιρας. Η μονομαχία των δύο ομάδων για τον 1ο όμιλο, τον οποίο συμπληρώνουν η Ιντεπεντιέντε Πετρολέρο (Βολιβία) και η Εμελέκ (Εκουαδόρ).

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Πρωταθλήτρια Βενεζουέλας η Ντεπορτίβο Τάτσιρα, κερδίζοντας φυσικά και την απευθείας συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες, επιστρέφοντας στο θρόνο μετά από επτά χρόνια. Όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα, στην 2η θέση και το -1 από την πρωτοπόρο Λα Γκουάιρα, μετά το 2-0 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Λάρα.

Στον αντίποδα, στην 3η θέση του περσινού πρωταθλήματος και από νωρίς εκτός κυπέλλου, με την Παλμέιρας όμως να «σβήνει» τις εντός συνόρων αποτυχίες της με την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Κόπα Λιμπερταδόρες. Στον πάγκο παραμένει φυσικά ο 43χρονος Πορτογάλος, Αμπέλ Φερέιρα, ενώ ακόμα δύο τίτλοι στο ξεκίνημα σχεδόν του 2022 για την «βερντάο», καθώς κατέκτησε πρώτα το Ρεκόπα Σουνταμερικάνα σε βάρος της νικήτριας του Κόπα Σουνταμερικάνα, Ατλέτικο Παραναένσε (2-2, 2-0) και στην συνέχεια το τοπικό πρωτάθλημα Παουλίστα, μάλιστα με μεγάλη ανατροπή στον διπλό τελικό με τη «μισητή» Σάο Πάολο. Πιο συγκεκριμένα, ήττα με 1-3 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μορουμπί», με την Παλμέιρας όμως να επικρατεί με το θριαμβευτικό 4-0 στον επαναληπτικό στο «Αλιάνζ Πάρκε».

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το τρίτο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων στο Σαν Κριστόμπαλ, μετά τις δύο νίκες της Παλμέιρας, το 2-1 του 2005 και το 4-2 του 2006.

Φαβορί η Παλμέιρας, η οποία μάλιστα έρχεται από τον θρίαμβο στον τελικό του τοπικού πρωταθλήματος Παουλίστα σε βάρος της Σάο Πάολο. Παρόλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, ψάχνοντας κάτι πιο ελκυστικό.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 332 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x