ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ντεπόρτες Τολίμα – Ατλέτικο Μινέιρο     

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ντεπόρτες Τολίμα – Ατλέτικο Μινέιρο     
Spread the love

Πρεμιέρα στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τη Ντεπόρτες Τολίμα να φιλοξενεί στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο» του Ιμπαγκέ την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Ατλέτικο Μινέιρο. Η μονομαχία των δύο ομάδων για τον 4ο όμιλο, τον οποίο συμπληρώνουν η Αμέρικα Μινέιρο και η Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Νικήτρια του πρωταθλήματος Απερτούρα η Ντεπόρτες Τολίμα, κερδίζοντας φυσικά και εισιτήριο για την φάση των ομίλων του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ φιναλίστ στο Κλαουσούρα που ακολούθησε, αποτυγχάνοντας να διατηρήσει το στέμμα της στον διπλό τελικό με τη Ντεπορτίβο Κάλι. Όσον αφορά το φετινό Απερτούρα, στην 2η θέση και το -1 από την κυπελλούχο Κολομβίας και πρωτοπόρο Ατλέτικο Νασιονάλ, μετά το 2-0 του Σαββάτου που μας πέρασε στην έδρα της Περέιρα.

Στην άλλη πλευρά, το «αφεντικό» εντός συνόρων η Ατλέτικο Μινέιρο, η οποία όχι μόνο πήρε με άνεση το πρωτάθλημα, καθώς είχε 13 βαθμούς διαφορά από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Φλαμένγκο, αλλά και το κύπελλο, με δύο νίκες στους τελικούς με την Ατλέτικο Παραναένσε (4-0, 2-1). Θα μπορούσε μάλιστα και το τρεμπλ, αλλά γνώρισε τον αποκλεισμό στις λεπτομέρειες στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες από την Παλμέιρας. Στο τιμόνι της πάντως φέτος δεν είναι ο Κούκα, ο αρχιτέκτονας τον παραπάνω επιτυχιών, αλλά ο 52χρονος Αργεντινός, Αντόνιο Μοαμέντ, με τον οποίο κατέκτησε πρόσφατα το τοπικό πρωτάθλημα Μινέιρο, μετά το 3-1 στον τελικό σε βάρος της «μισητής» συμπολίτισσας Κρουζέιρο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα για τη Ντεπόρτες Τολίμα, σε έξι εντός έδρας ματς στην ιστορία της με ομάδες της Βραζιλίας. Χαρακτηριστικό πως τη μοναδική της ήττα, το 1-2 από τη Μπραγκαντίνο, την γνώρισε πέρσι στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα. Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες για την Ατλέτικο Μινέιρο, στις έξι προηγούμενες επισκέψεις της στην Κολομβία.

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού ματς για την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, από την στιγμή που θα δοκιμαστεί από την σκληροτράχηλη και υπολογίσιμη Ντεπόρτες Τολίμα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 303 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x