ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Αντοφαγκάστα – Ντεφένσα      

Κόπα Σουνταμερικάνα: Αντοφαγκάστα – Ντεφένσα      
Spread the love

Πρεμιέρα στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Αντοφαγκάστα να φιλοξενεί την προ διετίας νικήτρια της διοργάνωσης Ντεφένσα. Η μονομαχία των δύο ομάδων για τον 6ο όμιλο, τον οποίο συμπληρώνουν η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και η Λίγκα Κίτο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση για την φάση των «16» παίρνουν μόνο οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων ομίλων. Στην συγκεκριμένη φάση, θα βρουν και τις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στην 3 θέση από τους ισάριθμους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες. Προβάδισμα επίσης με το καλημέρα, όσο παράξενο και αν ακούγεται, για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, η οποία επικράτησε χθες με το επιβλητικό 4-0 στη μονομαχία στην έδρα της με τη Λίγκα Κίτο.

Δραματικός ο τρόπος που η Αντοφαγκάστα βρέθηκε στην φάση των ομίλων, καθώς «επιβίωσε» στην διαδικασία των πέναλτι στον 1ο γύρο στους «εμφύλιους» της Χιλής με την Ουνιόν Εσπανιόλα. Πιο συγκεκριμένα, επικράτηση με 2-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Σάντα Λάουρα» του Σαντιάγκο, με την Ουνιόν Εσπανιόλα όμως να επικρατεί 1-0 στον επαναληπτικό στην έδρα της Αντοφαγκάστα, έχοντας μάλιστα και χαμένο πέναλτι στην κανονική διάρκεια του ματς. Εντός συνόρων, στην 13 θέση και στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη η Αντοφαγκάστα, μετά και το πρόσφατο 1-1 στην έδρα της Νουμπλένσε, μετρώντας μόλις μία νίκη στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος. Στην άλλη πλευρά, απευθείας στην φάση των ομίλων η Ντεφένσα, με τελευταίο αγωνιστικό δείγμα για την ομάδα του 41χρονου Σεμπαστιάν Μπεκασέσε, το 1-2 του Σαββάτου φιλοξενώντας την Ρίβερ Πλέιτ, με το οποίο βρέθηκε στην 5η θέση του 1ου ομίλου της Λίγκα Προφεσιονάλ.

Προϊστορία: To σημερινό, θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Αντοφαγκάστα με ομάδα της Αργεντινής. Ισοπαλία με 0-0 για τη Ντεφένσα το 2020 με την Κοκίμπο, στη μοναδική της επίσκεψη στο παρελθόν στην Χιλή, για τα ημιτελικά τότε του Κόπα Σουνταμερικάνα. Μια χρονιά πάντως που η Ντεφένσα έγραψε ιστορία, καθώς επικράτησε 4-2 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στο γήπεδο της και κατέκτησε στην συνέχεια το τρόπαιο, καθώς θριάμβευσε στον τελικό με τη Λανούς (3-0).

Η χθεσινή νίκη της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, «υποχρεώνει» το φαβορί του σημερινού ζευγαριού, τη Ντεφένσα, να ξεκινήσει με το δεξί, με γνώμονα βέβαια πως την πρόκριση παίρνει μόνο η ομάδα που θα πάρει την 1η θέση. Επιτυχία σίγουρα για την Αντοφαγκάστα η παρουσία της στην φάση των ομίλων, εκτιμώντας όμως πως αυτό είναι και το ταβάνι της.

Εκτίμηση:  2

(Visited 374 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x