ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Αμέρικα Μινέιρο – Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε     

Κόπα Λιμπερταδόρες: Αμέρικα Μινέιρο – Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε     
Spread the love

Πρεμιέρα στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Αμέρικα Μινέιρο να φιλοξενεί στο «Ιντεπεντένσια» του Μπέλο Οριζόντε την πρωταθλήτρια Εκουαδόρ, Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε. Η μονομαχία των δύο ομάδων για τον 4ο όμιλο, τον οποίο συμπληρώνουν η Ντεπόρτες Τολίμα και η πρωταθλήτρια Βραζιλίας Ατλέτικο Μινέιρο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Τεράστια επιτυχία και μόνο για την Αμέρικα Μινέιρο η συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ειδικά από τον τρόπο που «επιβίωσε», όντας «πρωτάρα» στα προκριματικά με πιο δυνατούς και σαφώς πιο έμπειρους αντιπάλους. Όλα τα παραπάνω μάλιστα, από την στιγμή που βρέθηκε στην φετινή διοργάνωση ως 8η του περσινού πρωταθλήματος, λόγω του ότι η Βραζιλία πήρε πολλά εισιτήρια τόσο για το Κόπα Λιμπερταδόρες όσο και το Σουνταμερικάνα, καθώς τα κατέκτησαν η Παλμέιρας και η Ατλέτικο Παραναένσε αντίστοιχα. Εντός 0-1 αρχικά στον 2ο προκριματικό από την Γκουαρανί, με την Αμέρικα Μινέιρο όμως να επικρατεί με δραματικό τρόπο 3-2 στον επαναληπτικό στην Παραγουάη στις καθυστερήσεις και να πανηγυρίζει την πρόκριση στην συνέχεια στην διαδικασία των πέναλτι. Επόμενος αντίπαλος στον 3ο προκριματικό η Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, με την Αμέρικα Μινέιρο να παίρνει και πάλι την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι, μετά τις δύο λευκές ισοπαλίες στο «Ιντεπεντένσια» και το Εκουαδόρ.

Στην αντίπερα όχθη, η Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε μεγαλώνει αργά αλλά σταθερά. Πιο συγκεκριμένα, φιναλίστ του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2016, εκεί όπου ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την σπουδαία Ατλέτικο Νασιονάλ, ενώ νικήτρια του Σουνταμερικάνα το 2019, μετά το 3-1 στον τελικό στην Ασουνσιόν σε βάρος της Κολόν Σάντα Φε. Θέμα χρόνου να έρθει και ο πρώτος εντός συνόρων τίτλος, με την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε να επικρατεί πέρσι στους τελικούς με την Εμελέκ, πανηγυρίζοντας το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Προϊστορία: Λευκή ισοπαλία στον 3ο προκριματικό της φετινής διοργάνωσης με τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, στο πρώτο εντός έδρας ματς της ιστορίας της για την Αμέρικα Μινέιρο με ομάδα του Εκουαδόρ. Δύο νίκες, μία ισοπαλία και πέντε ήττες για την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, στις οκτώ προηγούμενες επισκέψεις της στην Βραζιλία.

Δεδομένος ο ενθουσιασμός στις τάξεις της «πρωτάρας» Αμέρικα Μινέιρο, η οποία μετά τις επιτυχίες της στα προκριματικά, θα θέλει να μπει και με το δεξί στην φάση των ομίλων. Παρόλα αυτά, η πρωταθλήτρια Εκουαδόρ δεν είναι εύκολος αντίπαλος και το σετ των τιμών την αδικεί.

Εκτίμηση:  X2

(Visited 325 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x