ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ – Γουόντερερς   

Κόπα Σουνταμερικάνα: Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ – Γουόντερερς   
Spread the love

Πρεμιέρα στον 1ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ να φιλοξενεί την Γουόντερερς (Ουρουγουάη). Την ίδια ώρα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, η Μετροπολιτάνος φιλοξενεί στο άλλο ματς του ομίλου τη Λανούς.    

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση για την φάση των «16» παίρνουν μόνο οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων ομίλων. Στην συγκεκριμένη φάση, θα βρουν και τις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στην 3 θέση από τους ισάριθμους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ξεκίνημα από τα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες για τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, η οποία ξεπέρασε στον 1ο γύρο την Τόρκε (Ουρουγουάη) στην διαδικασία των πέναλτι. Δύο νίκες ακολούθως στον 2ο προκριματικό με την Ουνιβερσιτάριο (Περού), με την πορεία της όμως να παίρνει τέλος στον 3ο γύρο, καθώς αποκλείστηκε μέσα στο «σπίτι» της από την «πρωτάρα» Αμέρικα Μινέιρο και «υποβιβάστηκε» στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα. Εντός συνόρων, στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές και το πρόσφατο 2-1 στην έδρα της Κατόλικα Κίτο. Στην αντίπερα όχθη, δύο νίκες στους ισάριθμους «εμφύλιους» της Ουρουγουάης με την Σέρο Λάργκο για την Γουόντερερς (2-1, 1-0), η οποία όμως θα πρέπει να ξεπεράσει το ταβάνι της για να «κλέψει» την 1η θέση τόσο από την σημερινή της αντίπαλο όσο και τη Λανούς. Εντός συνόρων, στην 4η θέση και το -3 από την πρωτοπόρο Ντεπορτίβο Μαλντονάδο, παραμένοντας πάντως η μόνη αήττητη ομάδα στο Απερτούρα, μετά την ολοκλήρωση επτά αγωνιστικών (3-4-0).

Προϊστορία: Έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες για τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, σε 11 εντός έδρας ματς στην ιστορία της με ομάδες της Ουρουγουάης, ενώ 1-0 για την Γουόντερερς το 2002 σε βάρος της Εμελέκ, στη μοναδική της επίσκεψη στο παρελθόν στο Εκουαδόρ.

Εκτίμηση μου, πως αν η Μπαρτσελόνα θέλει την 1η θέση στη μάχη που λογικά θα δώσει με τη Λανούς, καθώς είναι τα δύο φαβορί του συγκεκριμένου ομίλου, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί πρωτίστως τον παράγοντα έδρα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 333 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x