ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Ουνιόν Σάντα Φε – Νιούελς  

Αργεντινή: Ουνιόν Σάντα Φε – Νιούελς  
Spread the love

Μονομαχία με φόντο την πρώτη τετράδα του 1ου ομίλου της Λίγκα Προφεσιονάλ στην Σάντα Φε, με την τοπική Ουνιόν, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 6η θέση με 14 βαθμούς, δύο λιγότερους από την 3η στον βαθμολογικό πίνακα, Νιούελς.

Να σημειωθεί, πως οι 28 ομάδες που μετέχουν στη Λίγκα Προφεσιονάλ είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους και πως την πρόκριση για τα χιαστί νοκ άουτ ματς παίρνουν οι τέσσερις πρώτες αυτών.

Ένας βαθμός για την Ουνιόν στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, «υποχωρώντας» όπως προαναφέρθηκε στην 6η θέση μετά το 0-0 αρχικά στο εκτός έδρας ντέρμπι μίσους με την συμπολίτισσα Κολόν και το 1-2 της περασμένης εβδομάδα στο «Μπαρτολομέ Γκρέλα» της Παρανά από την τοπική Πατρονάτο. Χωρίς νίκη γενικότερα σε τέσσερα εκτός έδρας ματς στη Λίγκα Προφεσιονάλ (0-2-2), σε αντίθεση πάντως με το απόλυτο που έχει στο γήπεδο της σε ισάριθμα ματς στην φετινή διοργάνωση (Ρίβερ Πλέιτ 1-0, Ατλέτικο Τουκουμάν 1-0, Πλατένσε 1-0, Μπάνφιλντ 2-1). Ισοπαλία επίσης με 1-1 στην Σάντα Φε, στην πρεμιέρα της μεσοβδόμαδα στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα με την Τζούνιορ (Κολομβία), ενώ δοκιμασία στην Βολιβία την δεύτερη αγωνιστική, εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Οριέντε Πετρολέρο.

Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενα τρίποντα για τη Νιούελς, με το 1-0 αρχικά στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Ροζάριο και το 2-1 ακολούθως φιλοξενώντας την Πλατένσε, να φέρνουν τους «λεπρούς» στην 3η θέση του 1ου ομίλου της Λίγκα Προφεσιονάλ. Μπροστά στο σκορ η Νιούελς στο ματς με την Πλατένσε στο είκοσι οκτώ, με κεφαλιά του Γκάρο, με το 1-1 όμως από την αντίπαλο της, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (44΄). Ένα γκολ που κακώς μέτρησε ο διαιτητής παρά την χρήση του VAR, με τον «άρχοντα» όμως του αγώνα να ισοφαρίζει τα λάθη του, δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι στη Νιούελς, με το οποίο οι «λεπροί» έκαναν το 2-1 στο πενήντα τέσσερα, χρησιμοποιώντας και πάλι την τεχνολογία. Πιο απειλητική στην συνέχεια η Πλατένσε, η οποία ρίσκαρε για να φτάσει στην ισοφάριση, με τη Νιούελς να την «τιμωρεί» τελικά πέντε λεπτά πριν το φινάλε, δίνοντας φυσικά οριστικό τέλος στο ματς.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Ουνιόν και δύο ισοπαλίες, σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Νιούελς.

Πολύ δύσκολη η προσέγγιση σημείου σε αυτό το ντέρμπι, καθώς η Ουνιόν έχει το απόλυτο εντός στη Λίγκα Προφεσιονάλ και το μυαλό όμως και στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ σε καλύτερο momentum η Νιούελς, αλλά χωρίς νίκη στο «σπίτι» της σημερινής της αντιπάλου την τελευταία δεκαετία.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 233 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x