ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Κομπρεσάλ – Άουνταξ Ιταλιάνο  

Χιλή: Κομπρεσάλ – Άουνταξ Ιταλιάνο  
Spread the love

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ματς στο «Ελ Κόμπρε» του Σαλβαντόρ, με την τοπική Κομπρεσάλ να ψάχνει το τρίποντο που πολύ πιθανό να την φέρει στην κορυφή, ανάλογα φυσικά και με το αποτέλεσμα της Κόλο Κόλο στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Ουνιόν Εσπανιόλα, την στιγμή που η Άουνταξ προσπαθεί να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση.

Τρεις συνεχόμενες νίκες για την Κομπρεσάλ στο πρωτάθλημα, μέχρι το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Ουατσιπάτο, εκεί όμως, όπου το 0-1 από την αντίπαλο της την γκρέμισε από την κορυφή ή έδωσε αν προτιμάτε την ευκαιρία στην κυπελλούχο Κόλο Κόλο να την βάλει πλάτη. Σε ρηχά νερά η Κομπρεσάλ στο ματς με Ουατσιπάτο, στο οποίο είδε την πιο απειλητική αντίπαλο της να ανοίγει το σκορ στο εβδομήντα έξι και στο οποίο λίγο έλειψε να πάρει κάτι παραπάνω από ότι δικαιούταν, καθώς είχε ένα οριζόντιο δοκάρι επτά λεπτά πριν το φινάλε, στη μοναδική της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια σε όλο το ματς. Δύο νίκες (Κατόλικα 3-1, Κοκίμπο 2-1), μία ισοπαλία (Νουμπλένσε 1-1) και μία ήττα (Κουρικό 2-3) για την Κομπρεσάλ, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα στο «Ελ Κόμπρε», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Ουνιόν Εσπανιόλα, με αυτό το αποτέλεσμα όχι μόνο να φέρνει την Άουνταξ Ιταλιάνο στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά να αποτελεί ταυτόχρονα και το «κύκνειο άσμα» στον πάγκο για τον 52χρονο Ρόναλντ Φουέντες. Δυνατό ξεκίνημα για την Άουνταξ Ιταλιάνο στο ματς με την Ουνιόν Εσπανιόλα, αδυνατώντας όμως να φτάσει στο 1-0 παρά την υπεροχή της και τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Αδικαιολόγητο πάντως το μπλακ άουτ που έπαθε μετά το πρώτο ημίωρο, καθώς η Ουνιόν Εσπανιόλα από το τριάντα και ύστερα όχι μόνο είχε άνοιξε το σκορ στο πεντηκοστό τέταρτο λεπτό, αλλά είχε σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι, για περισσότερα τέρματα. Τρεις ισοπαλίες (Κόλο Κόλο 1-1, Ο΄Χίγκινς 2-2, Έβερτον Ντε Βίνα 0-0) και μία ήττα (Ουατσιπάτο 1-2) για την Άουνταξ Ιταλιάνο, σε τέσσερα εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Υπηρεσιακός επίσης στον πάγκο μέχρι νεωτέρας, ο 41χρονος Χουάν Χοσέ Ριμπέρα.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Κομπρεσάλ, τέσσερις για την Άουνταξ Ιταλιάνο και μία ισοπαλία, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ελ Κόμπρε» του Σαλβαντόρ.

Σε καλύτερο momentum η Κομπρεσάλ, εκτιμώντας πως η μέτρια εικόνα της και η ήττα της την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ουατσιπάτο ήταν απλά μια κακή παρένθεση, με τον παράγοντα έδρα, αλλά και την πίεση που υπάρχει στους φιλοξενούμενους να με οδηγούν στον «άσο». Με υπηρεσιακό επίσης στον πάγκο η Άουνταξ, πιστεύοντας όμως πως ο Ριμπέρα δεν θα προλάβει σε τόσο μικρό διάστημα να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 240 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x