ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ντεφένσα – Ατλέτικο Γκοϊανιένσε     

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ντεφένσα – Ατλέτικο Γκοϊανιένσε     
Spread the love

Ντέρμπι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αναμέτρηση στο «Τίτο Τοματζέλο» του Μπουένος Άιρες ανάμεσα στη Ντεφένσα και την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, από την στιγμή που οι δύο ομάδες όχι μόνο ξεκίνησαν με νίκες στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, αλλά και γιατί την πρόκριση παίρνουν μόνο οι νικήτριες των οκτώ γκρουπ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση για την φάση των «16» παίρνουν μόνο οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων ομίλων. Στην συγκεκριμένη φάση, θα βρουν και τις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση από τους ισάριθμους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Με το δεξί στην φάση των ομίλων η προ διετίας νικήτρια του Κόπα Σουνταμερικάνα, Ντεφένσα, η οποία επικράτησε 3-1 στην πρεμιέρα στην Αντοφαγκάστα της ομώνυμης ομάδας. Προβάδισμα δύο τερμάτων για τη Ντεφένσα στο πρώτο ημίωρο του ματς, με την ομάδα του 41χρονου Σεμπαστιάν Μπεκασέσε να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο πεντηκοστό έβδομο λεπτό. Ακολούθησε το επιβλητικό 5-1 του Σαββάτου που μας πέρασε στην έδρα της Ταγέρες, με το οποίο η Ντεφένσα βρέθηκε στην 3η θέση του 1ου ομίλου της Λίγκα Προφεσιονάλ και το -4 από την πρωτοπόρο Ράσινγκ. Με το δεξί όμως και η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε στην φάση των ομίλων, καθώς επικράτησε 4-0 στην Γκοϊανία της Λίγκα Κίτο. Ακολούθησε το εντός 1-1 με την Φλαμένγκο στην πρεμιέρα του Μπραζιλεϊράο, στο οποίο είδε την σπουδαία αντίπαλο της να ισοφαρίζει λίγο πριν το φινάλε.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Ντεφένσα, ισάριθμες ισοπαλίες και πέντε ήττες, σε εννέα εντός έδρας ματς στην ιστορία της με ομάδες της Βραζιλίας. Ισοπαλία με 1-1 με τη Νιούελς για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, στην φάση των ομίλων του περσινού Κόπα Σουνταμερικάνα, στη μοναδική της επίσκεψη στο παρελθόν στην Αργεντινή.

Τα εντός έδρας λάθη απαγορεύονται για την οποιαδήποτε ομάδα στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, από την στιγμή που μόνο η 1η θέση δίνει πρόκριση. Κάτι που έχει ισχύ φυσικά για τη Ντεφένσα, ειδικά όταν απέναντι της βρίσκεται η βασική της αντίπαλος, τουλάχιστον βαθμολογικά, για την πρόκριση. Επιλογή μου ο «άσος», παρά το γεγονός πως η Ντεφένσα δεν έχει καλή προϊστορία φιλοξενώντας ομάδες της Βραζιλίας.

Εκτίμηση:  1

(Visited 393 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x