ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ρίβερ Πλέιτ – Φορταλέζα

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ρίβερ Πλέιτ – Φορταλέζα
Spread the love

Στο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες, το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Ρίβερ Πλέιτ να ψάχνει το δεύτερο της τρίποντο, μετά το «επαγγελματικό» 1-0 της πρεμιέρας στη Λίμα σε βάρος της Αλιάνσα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την πρόκριση στον επόμενο γύρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Επικράτηση με το «επαγγελματικό» 1-0 στην πρεμιέρα στη Λίμα σε βάρος της Αλιάνσα, βλέποντας την Ρίβερ Πλέιτ να μπαίνει με το δεξί στην φάση των ομίλων της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Ματς με μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού τις ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, μάλιστα όχι από αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν μεγάλες, με την Ρίβερ Πλέιτ απλά πιο ουσιαστική, με το τέρμα που σημείωσε στο εξηκοστό πέμπτο λεπτό να της είναι αρκετό για να φύγει με το «διπλό» από τη Λίμα. Σκόρερ με διαγώνιο, εντός περιοχής σουτ, ο Σουάρες. Ακολούθησε το εντός 4-2 σε βάρος της Αρχεντίνος Τζούνιορς, με το οποίο διατηρήθηκε στην 2η θέση του 1ου ομίλου της Λίγκα Προφεσιονάλ και το -2 από την πρωτοπόρο Ράσινγκ.

Στον αντίποδα, 1-2 φιλοξενώντας την κυπελλούχο Χιλής, Κόλο Κόλο, με την Φορταλέζα να είναι πλέον με το καλημέρα με την πλάτη στον τοίχο. Μουδιασμένο το πρώτο ημίχρονο για την Φορταλέζα, η οποία βρέθηκε δίκαια 0-1 πίσω στο σκορ. Αλλαγή σκηνικού πάντως στην επανάληψη, καθώς η Φορταλέζα συνήλθε και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Η απειρία της πάντως αλλά και η αφέλεια της έφεραν το 0-2 αρχικά στο πενήντα εννέα, ενώ κυρίαρχος στην συνέχεια μέχρι το φινάλε, έχοντας ευκαιρίες και ένα δοκάρι, με το μόνο που κατάφερε πάντως, απλά να μειώσει στο εβδομήντα με κοντινό πλασέ του Ρενάτο Κάιζερ. Αποτυχία επίσης το 0-1 της πρεμιέρας του Μπραζιλεϊράο μέσα στο «Καστελάο» από την Κουιαμπά.

Προϊστορία: Δώδεκα νίκες για την Ρίβερ Πλέιτ, επτά ισοπαλίες και δέκα ήττες, σε 29 συνολικά ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Βραζιλίας, ενώ 0-1 για την Φορταλέζα το 2020 από την Ιντεπεντιέντε, στη μοναδική της επίσκεψη στο παρελθόν στην Αργεντινή.

Σε καλή κατάσταση η Ρίβερ Πλέιτ και ιδιαίτερα αποτελεσματική στο «Μονουμεντάλ», εκτιμώντας πως δεν θα θέλει να δώσει δικαιώματα απέναντι στην «πρωτάρα» αντίπαλο της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 373 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x